|

Direktor OSA-e Osman Mehmedagić saslušan u Tužilaštvu BiH

Direktor OSA-e Osman Mehmedagić saslušan u Tužilaštvu BiH
7
Klix.ba
29.3.2019. u 11:10
86
komentara
7

dijeljenja
Direktor OSA-e Osman Mehmedagić saslušan u Tužilaštvu BiH Direktor OSA-e Osman Mehmedagić (lijevo) i direktor SOA-e Daniel Markić (desno) (Foto: H. M./Klix.ba)
Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić saslušan je jučer u Tužilaštvu BiH zbog afere "Selefije".
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet u vezi s navodima ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića o djelovanju hrvatskih obavještajaca i diplomata na naoružavanju selefija u našoj zemlji.

"U okviru predmeta na kojem radi Tužilaštvo BiH, u svojstvu svjedoka saslušan je direktor OSA-e BiH Osman Mehmedagić", potvrđeno nam je u Tužilaštvu BiH.

U državnoj pravosudnoj instituciji ranije su iskaze dali ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić te novinari Žurnala i RTRS-a Avdo Avdić i Mato Đaković.

Podsjećamo, nakon što je Žurnal objavio vijest u kojoj tvrdi da su hrvatski obavještajci i diplomate bili umiješani u pokušaj prenošenja naoružanja u mesdžide na područuju BiH, ministar sigurnosti BiH potvrdio je ove navode.

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) Hrvatske odbacila je tvrdnje o prenošenju naoružanja, ali je potvrdila da je imala kontakt s bh. državljaninom inicijala H. Č., a koji je obavještajcima SOA-e, prema pisanjima medija iz susjedne zemlje, bio interesantan zbog otvorenog iznošenja radikalnih stavova na društvenim mrežama i podržavanja IDIL-a.
Prijavi grešku


Komentari (86)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...