Državno preduzeće
53

Direktor Operatera za obnovljive izvore nije htio da ode s funkcije, novoizabranom zaključao vrata

M. G.
Boriša Misirača / Printscreen
Boriša Misirača / Printscreen
Direktor Operatera za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju (OiEiEK) Boriša Misirača, koji je odlukom Vlade FBiH od 3. decembra razriješen s ovog položaja, nije se pojavio na prenošenju dužnosti na v.d. direktora Željka Dolečeka.

Kako se navodi u u izvještaju koji je u ponedjeljak dostavljen Vladi FBiH Misirača novoimenovanom v.d. direktoru i radnicima nije dozvolio ulazak u prostorije ovog federalnog preduzeća.

“Postupajući u skladu s gore navedenim aktima, Upravni odbor Operatora je dana 8. decembra uputio zaključak aktualnom direktoru da pripremi primopredaju dužnosti između direktora Operatora za obnovljive izvore energije Boriše Misirače i v.d. direktora Operatora Željka Dolečeka za dan 14. decembar u 12 sati”, piše u izvještaju koji je u ponedjeljak dostavljen Vladi FBiH.

Dopis Vladi FBiH
Dopis Vladi FBiH

Primopredaji dužnosti u Mostaru trebali su prisustvovati svi radnici Operatora, članovi UO, v.d. direktor te predstavnik Vlade FBiH Halko Balavac. Međutim, niko od njih nije mogao ući u prostorije Operatora, jer je Boriša Misirača naredio pripadniku privatne sigurnosne agencije Delta Security da zaključa ulazna vrata.

“Predstavnik sigurnosne agencije koja osigurava prostorije Operatora pročitao nam je saopćenje direktora kojim im je naređeno da u prostorije Operatora ne puštaju Upravni odbor, v.d. direktora kao i radnike Operatora”, navedeno je u dopisu upućenom Vladi FBiH.