{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktor Muzičke škole Ilidža naredio da se prekine nastava i zaključaju vrata

5.6.2013. u 20:00
282
75
Direktor Muzičke škole Ilidža naredio da se prekine nastava i zaključaju vrata
282
Direktor Osnovne muzičke škole Ilidža Mehmed Bajraktarević naredio je večeras školskom higijeničaru da zaključa vrata škole, a nastavnici vjeruju da mu je cilj bio da spriječi održavanje sjednice Roditeljskog vijeća u školskim prostorijama.
Kako roditelji nisu mogli ući u školu, sastanak su počeli ispred zgrade, a o svemu će biti obaviještena i policija.

U vrijeme kada je direktor naredio zaključavanje školske zgrade, ali i kapije ispred škole, još uvijek je trajala nastava.

"Otišao sam s kolegom na pauzu da kupim sok i kada sam se vratio škola je bila zaključana. Budući da je kraj školske godine, nastava se u ovo vrijeme ne održava u punom kapacitetu, ali je bilo nastavnika koji su držali časove. Nastava traje do 19 sati, a ovo se dogodilo oko 17.45. Radnik kojem je direktor to naredio kazao je nastavnicima i djeci da izađu iz škole. Nastavnica violončela je izašla uplakana i potresena. Bajraktarević nam to radi već godinama. Kada je isprovociran upotrebljava ovakve metode", kazao je za Klix.ba Sanel Sabitović, nastavnik u Muzičkoj školi na Ilidži i povjerenik Sindikata osnovnog obrazovanja KS.

Nastavnici i roditelji napominju da se radi o javnoj ustanovi u kojoj imaju pravo održati ovakav sastanak. Podsjetimo, i ranije je dolazilo do čestih incidenata između direktora i uposlenika škole, koji su se često žalili da Bajraktarević nad njima i učenicima vrši mobing.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: