Direktor FTV-a smijenio Dušku Jurišić

S
Sarajevo-x.com
18.1.2010. u 23:34
0
115
Direktor FTV-a smijenio Dušku Jurišić
0
Direktor FTV-a smijenio Dušku Jurišić Duška Jurišić
Prema napisima pojedinih online medija u BiH koji su se pojavili kasno večeras, odgovorna urednica Informativnog programa FTV-a Duška Jurišić smijenjena je sa ove dužnosti koju je obavljala posljednjih skoro godinu dana. Nezvaničnu informaciju o njenoj smjeni prenio je i portal RTV Mostar, dok niko od medija nije uspio dobiti zvaničnu potvrdu ove odluke.
Prema informacijama koje su procurile iz neimenovanih izvora i koje još uvijek nisu zvanične, direktor FTV-a Džemal Šabić razriješio je Jurišićevu ove dužnosti a na njeno mjesto postavio dosadašnjeg urednika u informativnom programu ove kuće, Željka Ticu.

Razlog njene smjene navodno je tužba vlasnika kompanije 'Avaz' Fahrudina Radončića protiv same Jurišićeve ali i direktora Šabića, i to u visini od čak 500.000 KM. Ova tužba podnijeta je zbog navodnog nanošenja poslovne štete 'Avazu' i to kroz materijale koji su emitirani u informativnom programu FTV-a.

Jurišićeva je na mjestu odgovornog urednika zamijenila dotadašnjeg urednika Bakira Hadžiomerovića, a imenovao ju je tadašnji direktor RTVFBiH Jasmin Duraković.

Sarajevo-x.com tokom večeri nije uspio dobiti potvrdu ovih medijskih navoda a prve zvanične informacije očekuju se sutra ujutro, kada će biti potvrđena ili opovrgnuta dešavanja na jednom od najjačih elektronskih medija u BiH.


Komentari (115)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: