Sastanak s kriznim štabom
47

Direktor Doma zdravlja KS: Razmatramo na koji način ćemo organizirati COVID ambulante

Dž. P.
Foto: Muhamed Ahmić
Foto: Muhamed Ahmić
Direktor Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo Muhamed Ahmić, govoreći o epidemiološkoj situaciju u KS, kazao je kako se na današnjem sastanku kriznog štaba razmatralo kako će se organizirati i funkcionisati COVID ambulante.

"Mi smo danas razmatrali na koji način ćemo organizirati i kako će funkcionisati takozvane COVID ambulante. Ono što će te COVID ambulate imati kao sastavni dio jeste trijažni punkt, punkt za liječnički pregled, punkt da se vrlo brzo organizira sva potrebna dijagnostika za ove pacijente, dakle dijagnostički punt. Ono što nam sada nedostaje i razmtatramo na koji ćemo način riješiti punktove za organizirano uzimanje briseva. Bitno je da se pojednostavi uzimanje briseva tamo gdje je medicinski indicirano da se oni uzimaju", rekao je Ahmić.

On je dalje kazao kako je dobio informaciju od BH Telecoma da nažalost tehnički ne može da podržava snimanje poziva putem call centra domova zdravlja što je on tražio od njih.

"U svakom slučaju je organizirano da svi pozivi koji su upućuju ka call centrima domova zdravlja će biti protokolisani, evidentirani u smislu ko je zvao, kad je zvao i kakve je upute dobio", zaključio je Ahmić.