Nakon poplava
30

Direktor Civilne zaštite Sarajevo: Nekoliko vozila je pod vodom, ali situacija nija zabrinjavajuća

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Samir Džihić, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS, izjavio je da situacija nije zabrinjavajuća uprkos obilnim padavinama koje su u poslijepodnevnim satima napravile kolaps na ulicama Sarajeva.

"U poslijepodnevnim satima uži dio Kantona Sarajevo zadesio je prolom oblaka popraćen gradom u trajanju od tri do četiri minute. Nastala je manja šteta na objektima koju nisu prijavili građani, već je evidentirana na terenu. Zabilježili smo i nekoliko slučajeva izljevanja vode na ceste i zbog toga se saobraćaj odvija usporeno", rekao je Samir Džihić.

On je dodao kako su ekipe na terenu, kako kantonalne tako i općinske službe civilne zaštite te službe spašavanja, gdje odgovaraju na pozive građana.

"Službe su maksimalno angažirane oko ove situacije koja nije zabrinjavajuća, nije došlo do ugroženosti zdravlja i života ljudi. Tri su vozila trenutno zarobljena u vodi u podvožnjaku u Buča Potoku, a ostalo se sve odvija po protokolu. Telekomunikacije, snadbijevanje strujom, sve pod kontrolom i odvija se redovno", kazao je Džihić.