{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktor BHRT-a o intervjuu sa Sebijom Izetbegović: Da, ponovo smo snimali neke dijelove razgovora

Klix.ba
5.11.2017. u 19:38
1.005
537
Direktor BHRT-a o intervjuu sa Sebijom Izetbegović: Da, ponovo smo snimali neke dijelove razgovora
1.005
Direktor BHRT-a o intervjuu sa Sebijom Izetbegović: Da, ponovo smo snimali neke dijelove razgovora
Foto: Arhiv/Klix.ba
Direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović u večerašnjem dnevniku na državnoj televiziji komentarisao je "sporni" intervju s direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebijom Izetbegović, kazavši da su ponovo snimljena tri pitanja i odgovori direktorice Izetbegović, jer je u prvobitnoj verziji bilo problema s tonom i svjetlom.
Prvobitno je intervju trebao biti emitiran 25. oktobra, ali je iznenada otkazan bez nekog detaljnijeg objašnjenja. Potom je bez ikakve najave intervju objavljen sinoć, nakon čega se u javnosti počelo špekulisati da je intervju ponovno snimljen, zbog određenih spornih detalja iz prvobitne najave intervjua.Direktor Karamehmedović je večeras pojasnio da su neki dijelovi intervjua ponovno snimljeni.

"Zbog određenih tehničkih problema prilikom snimanja intervjua, prije svega s mikrofonom na koji je govorila direktorica Izetbegović, a bilo je i nekih problema i sa svjetlom ponovo smo snimili određene dijelove. Najveći dio intervjua smo pokušali spasiti, a ljudima iz tehnike je trebalo nekoliko dana da to završe i to je bio razlog što intervju nije objavljen 25. oktobra. Intervju nije ponovno sniman, već su dosnimljena tri pitanja, odnosno odgovori direktorice Sebije, kod kojih smo imali tehničke probleme", pojasnio je Karamehmedović.

Negirao je da je u ovom slučaju bilo nekih političkih pritisaka, već se isključivo radilo o tehničkim problemima.

Podsjetimo direktorica KCUS-a je u intervjuu kazala kako nije vršila pritisak na ljekare, posebno na one koji su radili ili rade na Klinici za ortopediju. Istakla je kako nije pitala dr. Ismeta Gavrankapetanovića da li ispunjava radnu normu već zbog čega Klinika ne funkcioniše kako bi trebala.

Na pitanje da li je utvrdila da li neko od ljekara uzima mito, Izetbegović je kazala kako se time nije bavila jer nije imala pritužbi, ali da je imala prigovore pacijenata na neljubaznost i duge liste čekanja.

Također, kazala je da je nije strah odljeva ljekara i to što je nekoliko specijalista do sada otišlo jer ih više došlo nego što je otišlo, s naglaskom na specijaliste. Naglasila je da njena plaća nije ni približna plaći koju su imali neki njeni prethodnici na čelu KCUS-a.

O čemu je još govorila direktorica Izetbegović pročitajte ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: