|

Direktor Aerodroma Tuzla obavijestio institucije o putniku koji je unio nož u avion

Direktor Aerodroma Tuzla obavijestio institucije o putniku koji je unio nož u avion
107
A. D.
23.10.2019. u 14:21
36
komentara
107

dijeljenja
Direktor Aerodroma Tuzla obavijestio institucije o putniku koji je unio nož u avion Foto: D. Z./Klix.ba
Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifet Karasalihović poslao je zvaničan akt na adrese niza institucija, u kojem se navodi šta se odigralo 7. oktobra tokom leta Tuzla - Vaxjo (Švedska).
Nakon što smo objavili informaciju o tome da je na tom letu jedan muškarac izvadio nož i gulio jabuku, što je zaprepastilo putnike, došli smo u posjed ovog dokumenta.

U njemu direktor navodi da su 9. oktobra od jednog putnika dobili dojavu o navednoj situaciji."M. H. je dana 7. oktobra na letu za Vaxjo imao uredno uplaćen let sa svojim sinom, na kojem ga je zatekao prizor od kojeg, kako on kaže, ima traumu. Naime, do njega je sjedio stariji gospodin koji je prilikom konzumiranja svoje jabuke uredno izvadio nož od 25 centimetara iz unutrašnje strane jakne i počeo guliti jabuku. Nadalje, M. H. kaže da je doživio šok zbog ovog događaja te je želio da ukaže na propuste i pita smije li se nositi nož tih dimenzija u ručnom prtljagu", naveo je Karasalihović.

Dalje navodi da se spomenuti putnik "nije usudio upozoriti stjuardesu, jer nije znao šta se može desiti i kakva bi bila reakcija starijeg gospodina ako bi nekoga upozorio".Karasalihović navodi da su provjerili tu informaciju te ustanovili da je na sjedištu pored prijavitelja ovog slučaja sjedio H. K. koji je prošao svu procedureu u domenu aerodromskog posla."Kako mi nismo nadležni za poslove na graničnom prijelazu, želimo vas upoznati o situaciji da bismo mogli utvrditi sve činjenice", naveo je Karasalihović u svom dopisu institucijama.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...