Komentari (139)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jadan on, godina dana i zbrisali, jbg mi kojima je otac bio na liniji cijeli rat i bili 4 godine pod granatama smo budale. sa nama niko ne pravu intervjue jer nismo mahalska raja da Bistrika po mjeri SDA čaršijanera
Sta ces, nije svako imao istu sudbinu, mislim da nije u redu da momka ismijavas, ipak je prozivio sve ono sto smo i mi kao djeca prozivjeli.
@vlado.nine On je od ratnog djeteta postao uspijesan covjek. Postani i ti uspijesan pa ce i o tebi pisati
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Brate covjek studirao u Sarajevu 10+ godina i sad otisao tamo negdje studirati i to je uspjeh, i sad mi citamo o njemu, a majko moja #tegoba
Upravo... Bravo.
Upravo... Bravo.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Stvarno imam ogromno postovanje prema ljudima koji su ostali dole tokom rata i isto tako za one koji su se vratili u BiH poslije rata (pogotovo one koji su imali uspjesan zivot na zapadu) - ja se necu nikad vratiti jer ovo nije moja drzava. U mojoj zemlji, kad sam ja bio mali, svi smo isli skupa u istu skolu, jednon tjedna se je ucila latinica a drugog cirilica, svi smo navijali za Jugoslaviju a ne za Tursku i Hrvatsku itd.. ovo sto je danas BiH je najgora verzija Balkana - svak gleda svoje.
Vi svi koji zudite za vani ja vas razumijem,ali ako mislite da ce te se usreciti jer ce te iznenada imati kkoju forintu vise neka vam je sa srecom.Dodjite ovamo kod nas,ne gine vam ciscenje zapadnjackih hala i cenifa jer ako mislite da ce vam vase fakultetske diplome ovdje pomoci velike ste budale
Zivim u Americi vec 26 godina,dosao sam ovdje prije rata.Dao bih sve na svijetu da ovdje nisam nikad dosao.Znam da bolje zivim nego mnogi od vas ali zivim u tudjem i na tudjem.Zapamtite nekolio puta sam to pisao ovdje ,Bosnu morate vi izvuci iz krize vi mladi,kako nemam pojma ali ako hocete da vasa djeca ne kukaju kao vi za 20-tak godina,dajte se nauci i inovacijama,zaboravite fotelje i opstine i komitete.Niko za vas nece uraditi nista ako to necete sami.Poslovi su danas na kompjuteru.
@potocari - to je tvoj problem jer se ne znas integrirati. Ne kazem da je lako - ja sam isto tako skoro 20 godina zivio u Engleskoj a onda me je posao poslao u Italiju. Obozavam obe zemlje i osjecam ih moje. Niko me ne smatra strancem. U BiH dodjem da posjetim rodbinu i to je to. Nisam lud da tamo zivim, da mi djeca idu u jednu skolu a prijatelji u drugu. Da stalno slusam balkanske price, da mi susjed navija za Tursku a drugi za Hrvatsku. Kakva je to zemlja? nije moja. Moja je bila Jugoslavija
Prijatelju @orso hvala na javljanju,nisam se integrisao zato sto necu jer kad se integrises svoje si izgubio,ti si tako htio i to je ok, ja necu da mi djeca ozene talijanke ili engleskinje ,gdje ce se vjencati u crkvama kao sto ja to vidim ovdje najako rade nasi "pravi" Bosanci koji kad odu u Bosnu anda njih dole uce da budu Muslimani a ovdje ih polovona Christmas slavi.Ti si to uradio i ti neces vise Bosnu kao sto si rekao prijatelj navija za Croatiu a komsija za Tursku.I ja navijam za Tursku
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
NE PONOVILO SE NiKAD NIKOME!!!!!!!!
Mislim da je dovoljno da se nekome prizna uspjeh samim tim što uspije otići iz BiH
i to što kažeš...
O alahu dragi,čega se sve ljudina sjeća sa pet godina.Trajekt iz Makarske za Rijeku gađali "topovima ili raketama" iz Šibenika! Hebo majku da mu nije amidža Čak Noris.
Al' priča tekst kao da je imao 27 godina kad je rat počeo. Majstore, privedi taj fakultet kraju da budemo ponosni na tebe.
Nije momak kriv jer su mu roditelji na vrijeme iskoristitli priliku i skontali da ne vrijedi ginuti za necije ideale -da smo Bogdom svi napustili drzavu i uzivali u Bosni kao dijaspora .. prica me dosta podsjeca na moju, odnosno mojih roditelja i izbjeglistva preko Rijeke, Zagreba, Njemacke i povratka u BiH. Zalim i dan danas sto smo se vratili ali ko je mene pitao :D ljudi koji su htjeli, mogli su ostati u Njemackoj, eventualno ici negdje dalje, Svedska, Svicarska i sl ..
Isto. Svaki dan žalim što ne ostadosmo vani...
ovu sliku vide oni drugi i kazu eto vidite,deca ratovala i ubijala sami sebe po sarajevu..Razvlačenje pameti...eto sta se nama desava 20 i kusur godina.
?????? Да ли је нормално да у опкољеном граду од стране агресора , четника , шешељеваца, аркановаца ...... Ви облаћите дјецу у маскирне униформе и дајете им оружије које некоме с брда личе на право????
Po čemu uspješan? 29 godina, još studira, upisao master studij preko, pretpostavljam, Erasmusa. Šta je tu veliki uspjeh? Stil izražavanja: velika nula. Koliko li je otac platio ovo "promovisanje"?
u BiH vam mogu sve oprostiti samo uspjeh ne
postoji li bilo ko iz bilo kojeg mjesta u BIH da je bilo sta napisano o njemu a da mnostvo kokosara ne pljuje po njemu?Toliko ste mi se vi baksuzi zavidni zgadili s tim pljuvanjem i zavidnoscu da ste dno dna....ako je u sportu uspio,ne valja,ako je bio u ratu,budala je,ako je covjek izaso vani i zivi gdje mu je bolje,dijaspora,kurci se....fujj bagro smrdljiva....pustite covjeka neka pise sta hoce,ili citaj,ili ne citaj...uvijek jedni te isti majmuni pljuju po nekome,ne mogu da sakriju svoju frustraciju od sabaha do aksama kolko su to bolesni umovi....fujjjjj
Pozdrav za Denija, to je pravi kolega a ne oni sto se glupiraju po medijima i tako pokusavaju napraviti nesto od zivota.
Toliko "jadnih" komentara od klixovaca. Nagori su mi oni kada pocnu spominjati kako su cijeli rat proveli pod granatama, a ne ko neki zbrisali. Iz tih komentara moze se zakljuciti da su puni zavisti jer nisu mogli i oni otici. Gledala sam na TV ( i bila zavidna) unuci rahmetli Alije Izetbegovica kako sjedi u limuzini sa njim negdje u Rijeci ili Zagrebu pozeljela sam i ja da budem u toj limuzini bez snajpera, granata, hrane...Na kraju svi imamo drugacije sudbine, aneka momak ostvari svoj san.