Borila se za vakcinaciju
256

Dijalizni i transplantirani pacijenti dodijelili zahvalnice dr. Ameli Kuskunović

B. T.
S dodjele zahvalnica (Foto: Facebook)
S dodjele zahvalnica (Foto: Facebook)
Udruženja dijaliznih i transplantiranih pacijenata Kantona Sarajevo i FBiH dodijelila su zahvalnice dr. Ameli Kuskunović, zbog njenog zalaganja da dijalizni i transplantirani pacijenti budu prioritet za vakcinaciju protiv koronavirusa.

Dr. Kuskunović, specijalista radiologije, zaposlena je na KCUS-u i zastupnica je Naše stranke u Parlamentu FBiH, gdje je usvojena njena inicijativa da se dijalizni i transplantirani pacijenti hitno uvrste na prioritetnu listu za vakcinisanje.

"Na osnovu te humane i plemenite aktivnosti dr. Kuskunović, dijalizni i transplantirani pacijenti u Federaciji BiH, inače 100-postotni invalidi invalidi, koji po svim medicinskim parametrima Svjetske zdravstvene organizacije spadaju u među najugroženije i najranjivije grupe pacijenata, su dobili priliku da se vakcinišu i na taj način izbjegnu najgori mogući scenarij", navode iz ovih udruženja.

Kako su naveli, od početka pandemije izgubili su dosta prijatelja usljed komplikacija od infekcije koronavirusom.

Zahvalnice je uručila Amela Šiljević, predsjednica kantonalnog i potpredjednica federalnog udruženja. Uz riječi zahvalnosti, ona je izrazila nadu da će ovo biti primjer pozitivne prakse i za druge zastupnike na svim nivoima vlasti i da će povjerenje glasača koje su dobili, iskoristiti za pomoć najranjivijim kategorijama društva.

Dr. Kuskunović ovom prilikom istakla je da je ovo najmanje što je lično mogla učiniti za ovu osjetljivu kategoriju pacijenata. Dodala je da će u okviru svojih mogućnosti nastaviti s aktivnostima s ciljem pomoći onima kojima je najpotrebnija.