BiH
2.6k

DF u Žepču i Zavidovićima: Ništa nemoguće ne obećavamo

Klix.ba
Kandidati Demokratske fronte – Željko Komšić za sve nivoe zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini jučer su se predstavili građankama i građanima općina Žepče i Zavidovići.

Samir Lemeš, kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, osvrnuo se na trenutno političko stanje u Bosni i Hercegovini.

"Nimalo mi se ne sviđa to što većina mojih studenata želi pobjeći iz ove zemlje. Oni ne vide budućnost i perspektivu u ovakvoj BiH, u kojoj su radna mjesta rezervisana isključivo za podobne i poslušne", kazao je Lemeš.

Predsjednica KO Zeničko-dobojskog kantona i kandidatkinja za Parlament Federacije BiH Alma Kratina rekla je kako imamo zajedničku obavezu pokazati našoj djeci da može bolje, ali i pokazati im put kako to ostvariti.

"Na tom putu moramo glasno reći ne kriminalu, korupciji, bezvlašću, kršenju ljudskih prava, uništavanju ljudskog dostojanstva, svemu što stoji na putu boljeg sutra za nas i našu domovinu. Budimo tim i vratimo se na put koji vodi u prostore rada i odgovornosti", napomenula je Kratina.

Kandidatikinja za državni Parlament Mensura Beganović kazala je kako smo propustili mnoge šanse i kako više nemamo pravo na greške.

"Greške ne smijemo praviti zbog budućnosti naše djece. Njima moramo ostaviti BiH bolju od ove kakvu sada imamo i živimo, zbog toga birajte nove ljude koji su spremni ovu zemlju da učine boljom", naglasila je Beganović.

Enaz Tokalić, predsjednik OO Demokratske fronte – Željko Komšić Žepče, rekao je kako se borci Armije Bosne i Hercegovine nisu borili za društvo poniženih, potlačenih i siromašnih. Tokalić je pozvao sve članove i simpatizere da izađu na izbore i glas daju kandidatima Demokratske fronte – Željko Komšić.

"Samo izlaskom na izbore moguće je promijeniti stanje u Bosni i Hercegovini", rekao je on.

Prisutnima se obratio i kandidat Demokratske fronte – Željko Komšić za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Emir Suljagić koji je kazao da su "stranke na vlasti i njihovi lideri ujedinjeni u BH Telecomu, a jedinstveni u Elektroprivredi. Narod ove zemlje jedinstven je u bijedi i siromaštvu, a mi iz Demokratske fronte – Željko Komšić ujediniti ćemo ovaj narod u radu".

"Mi smo stranka običnih ljudi i mislimo da se stanje mora mijenjati, ali ne preko noći to nisu realna očekivanja. Vrijeme je da prestanemo propadati, treba početi raditi za dobrobit svih nas i naše zemlje, i jednostavno stvari se moraju promijeniti nabolje", kazao je Komšić.

Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte i kandidat za državni Parlament, kazao je i kako "nije pobjeda ako pobijedimo na izborima, već ako pobijedimo na izborima i učinimo bolje za našu zemlju, za naše ljude".