BiH
8

DF u Maglaju i Jelahu: Moramo brinuti jedni o drugima

Klix.ba
Demokratska fronta – Željko Komšić sinoć je održala predizborne skupove u Maglaju i Jelahu. Okupljenim članovima i simpatizerima predstavljeni su kandidati na Općim izborima 2014. iz Zeničko-dobojskog kantona.

Hajrudin Fermić, predsjednik OO DF Maglaj i kandidat za Skupštinu Kantona, kazao je kako ovako više jednostavno ne ide.

"Ova bahata vlast sve čini da dobije vaše glasove, a poslije će nastaviti raditi po svome i samo za sebe. Mi u Maglaju znamo da se za bilo koja prava, obična ljudska, civilizacijska mora boriti protestima, galamom jer oni jednostavno nemaju vremena i sluha za svoj narod", rekao je Fermić.

Samir Lemeš, kandidat za kantonalnu Skupštinu pozvao je sve prisutne da izađu na izbore i daju glas kandidatima Demokratske fronte – Željko Komšić.

"Svi moramo izaći na izbore i izvesti sve one koje poznajemo. Samo Demokratska fronta – Željko Komšić može raskrstiti sa postojećom politikom", rekao je Lemeš.

Predsjednica KO DF ZDK i kandidatkinja za Parlament Federacije BiH, Alma Kratina kazala je da je Bosna i Hercegovina zemlja u kojoj ljudi koji mogu dobro živjeti, samo ako brinu jedni o drugima, a ne živeći jedni pored drugih.

"Zbog nas, zbog naše djece, budimo zajednički glas 12. oktobra“, rekla je Kratina. Prisutne je pozdravila i kandidatkinja za državni Parlament, Mensura Beganović koja je navela kako smo se u proteklih dvadeset godina često mirili sa situacijom i trpjeli stanje u kojem se nalazi ova država. "Podnosimo one koji su nas i ovu državu doveli na rub ponora, ali krajnje je vrijeme da kažemo sebi i drugima: dosta je!“ istakla je Beganović.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Emir Suljagić rekao je kako je "očigledno da sadašnja vlast, za razliku od nas, više nema podršku ni naroda ni prijatelja van naše zemlje. Odatle njihova histerična reakcija na opravdane kritike zvaničnika Sjedinjenih američkih država koji su samo rekli ono što i ovaj narod zna: da je "koalicija tri posto" iskoristila poplave i jad koji je zadesio ovaj narod da dodatno zaduži narod i pokrpi rupe u budžetu koje su sami napravili".

Suljagić je zaključio da "njihova reakcija pokazuje da su spremni zemlju i narod povesti u međunarodnu izolaciju samo da bi izbjegli odgovore na pitanja o parama koje su pokrali".

"Prošlo je vrijeme nemogućih i ispraznih obećanja, narod, glasači odlično vide i razumiju stanje u kojem se nalazimo. Neću da se stidimo naše djece ukoliko ništa ne napravimo, a moj zadatak je, da ne dozvolim da članovi stranke, odnosno kandidati Demokratske fronte nikada ne naprave u politici nešto čega bi se stidjeli", kazao je Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte i kandidat za državni Parlament, saopćeno je iz ove stranke.