BiH
55

DF pojašnjava ko njihov kadar "podvodi" SDP-u

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Demokratska fronta okrivila je bivšeg člana predsjedništva ove stranke Mufida Loju da "navodi" kadar DF-a da istupi iz stranke.

Nakon objavljivanja informacije da je DF napustio vijećnik u sarajevskoj Općini Centar Denis Challenger, oglasila se i Služba za odnose s javnošću DF-a.

U saopćenju za javnost naveli su da je tačno da pojedini dosadašnji članovi DF-a, nakon što su saznali da se ne nalaze u prijedlogu novih općinskih Povjereništava u sarajevskim općinama, pokušavaju svoj dalji angažman naći u SDP-u BiH.

"Tačno je da je to njihovo demokratsko pravo. Pravo da ne budu zadovoljni svojom pozicijom u DF-u i da svoje ambicije pokušaju ostvariti u drugim strankama, uključujući i SDP BiH. Tačno je da ih SDP-u 'podvodi' Mufid Lojo, bivši član SBiH, SDP-a i DF-a. Usput rečeno, čovjek koji je izbačen iz DF-a zbog slučaja poznatog MUP-u Kantona Sarajevo", stoji u saopćenju.

Dodaju da je tačno i da je jutros Mufid Lojo tražio da njega i Denisa Challangera primi predsjednik SDP-a Nermin Nikšić te je tražio da ih prime u članstvo SDP-a, o čemu je Nikšić obavijestio Komšića.

"Tačno je da Mufid Lojo ovo zapravo radi po nalogu SDA (ako bude potrebno možemo i detaljno objasniti s kojim dijelom SDA i s kojim novinarsko-političkim krugom), s ciljem slabljenja DF-a i s podmuklim pokušajem da zbog ovoga izazove sukob DF-a i SDP-a. Tačno je da ni u čemu što su planirali u SDA, a izvode razne 'Loje', neće uspjeti. Niti su oni tako kvalitetni ljudi da mogu imati utjecaj na DF, niti će uspjeti izazvati politički sukob između DF-a i SDP-a", piše u saopćenju.

SDP-u poručuju da su svjesni izazova i odgovornosti koji stoje pred njima i da neće dopustiti da zajednički projekt na kojem rade zaustave ni SDA ni razne "Loje".

"A neka im je sa srećom s 'novim kadrom' ako odluče da ih prime", poručuju iz DF-a.