BiH
359

DF-ov odgovor Lagumdžiji: Naša vrata su otvorena poštenim SDP-ovcima

Piše: E. G.
Nema "objedinjavanja socijaldemokratije" sa Zlatkom Lagumdžijom, poručili su iz Demokratske fronte nakon ponude predsjednika SDP-a toj stranci i Željku Komšiću za ujedinjenjem, odnosno saradnjom.

Član Predsjedništva Demokratske fronte Damir Bećirović za Klix.ba je kazao da je Lagumdžija posljednji čovjek koji može pričati o socijaldemokratiji.

"Vrata DF-a su uvijek otvorena za one ljude iz SDP-a koji se nisu ogriješili o zakone ove države, koji nisu kriminalci i reketaši, naš cilj da imamo jaku socijaldemokratsku stranku u BiH, a to može jedino biti Demokratska fronta", kazao je Bećirović.

Predsjednik DF-a Komšić je prije dva dana na konferenciji za medije kazao kako je ujedinjenje ljevice u BiH neminovno i da će do toga doći kad-tad, ali je dodao i da sve zavisi od toga ko će taj proces predvoditi, aludirajući na to da Lagumdžija nije taj čovjek.

"Na svim nivoima imate jedno 20-30 ljudi koji su uništili SDP u BiH, koji su mu zadali smrtni udarac. Neće biti saradnje s tim ljudima u SDP-u", rekao je Bećirović.

Komentirajući generalno Lagumdžijin poziv za ujedinjenje socijaldemokrata, Bećirović je rekao da taj čin nije usmjeren prema DF-u, nego prvenstveno ima veze s unutarnjim odnosima u SDP-u.

"Njegov potez ima za svrhu samo da postigne određene ciljeve unutar SDP-a, ništa drugo", dodao je.