{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


DF o Goranu Kovačeviću: Ako je bio razočaran od prvog dana, šta je čekao dosad?

9.1.2018. u 10:41
41
39
DF o Goranu Kovačeviću: Ako je bio razočaran od prvog dana, šta je čekao dosad?
41
DF o Goranu Kovačeviću: Ako je bio razočaran od prvog dana, šta je čekao dosad?
Foto: Arhiv/Klix.ba
Rukovodstvo Demokratske fronte (DF) reagovalo je na izjave donedavnog člana Gorana Kovačevića koji ih je optužio za loše vođenje stranke i populizam.
Iz DF-a Kovačevića optužuju da pokušava "proturiti" nebulozna objašnjenja svog izlaska iz članstva i ističu: "U pismu koje je uputio predsjedniku stranke 23. novembra 2017. i u kojem daje neopozivu ostavku na članstvo i funkcije u stranci, gospodin Kovačević nigdje ne spominje gore spomenuti razlog istupanja, dakle, niti loše vođenje stranke, niti populizam. Ali zato u jednom dijelu pisma ostavke kaže ovo: 'Ono što me vrijeđa jeste saznanje da ljudi koji obnašaju odgovorne funkcije u stranci šire lošu sliku o meni samo na osnovu činjenice da sam prijatelj Bakira Alispahića i da mi se zbog toga ne može ukazati povjerenje. Prijateljstvo s Bakirom Alispahićem koji je istovremeno moj uvaženi kolega profesor na fakultetu, nikada nisam krio, dapače, istim se ponosim s obzirom na Bakirovu društvenu i političku vrijednost te njegovu, slobodno mogu reći, historijsku težinu. Vaši saradnici, a vama je poznato o kome se radi, svoje sasvim lične razloge neobuzdanog otpora prema Bakiru Alispahiću prenose i u profesionalnu sferu, zloupotrebljavajući svoje visoke pozicije u tu svrhu, nanoseći tako stranci štetu ovim nepozvanim privatiziranjem. Tako su Bakirovi vrlo konkretni napori na jačanju ove mlade stranke ostali neprimijećeni pa i odbačeni i poništeni s vaše strane, a moja uloga nezapažena i relativizirana. Bakir i ja smo prijatelji i kolege, i to ćemo ostati dok smo živi, to ne može promjeniti nikakav interes. Između dugogodišnjeg prijateljstva i ovakvim neprihvatljivim ličnim kriterijima uslovljene političke 'karijere', bez dileme biram prvo'".

Iz DF-a ističu da je Kovačević slobodan čovjek koji ima pravo na donošenje bilo kakvih odluka pa je njegov zahtjev za ispisnicu i uvažen.

Komentarišući Kovačevićeve navode da mu u stranci nije ukazano povjerenje, iz DF-a navode da je on bio kandidat stranke za načelnika Općine Novi Grad, gdje je polučio izvanredan izborni rezultat, kao i da je bio član Predsjedništva Demokratske fronte i Političke akademije, a da su se njegova riječ i savjeti pomno slušali i uvažavali.

"U svojoj najnovijoj izjavi čak kaže da je razočaran u DF od prvog dana. Da podsjetimo i gospodina Kovačevića i javnost da je Goran Kovačević postao član stranke 26. septembra 2017. godine. Dakle, ako je već prvog dana bio 'razočaran', šta je do sada čekao. Očito je da je u ovom slučaju prevladala lojalnost pojedincu, a ne stranci. Gospodinu Kovačeviću, koji je sam donio ovakvu odluku, želimo daljnji uspjeh u naučnoj i političkoj karijeri", istakli su iz DF-a i poručili da ovim saopćenjem završavaju bilo kakvu daljnju polemiku s Kovačevićem.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: