BiH
15

DF: Ne pristajemo na ulazak u Vladu USK

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Demokratska fronta saopćila je da ne ulazi u Vladu Unsko-sanskog kantona te da bi svaki član DF-a koji bi eventualno pristao da uđe u takvu Vladu i postane ministar automatski bio brisan iz članstva stranke.

"Tačna je činjenica da su DF i SDP imali ponudu od strane A-SDA da se sruši aktuelna Vlada USK i da se zajednički pravi nova, što je uključivalo i ponudu od strane A-SDA da DF i SDP imenuju novog premijera Vlade USK. Podrazumijeva se da smo i to odbili", saopćeno je iz DF-a.

Dodaju da iz navedenih razloga, a koristeći ovu priliku, mole A-SDA i SDA da više ne pokušavaju svoje nesporazume, političke ratove i međusobna podmetanja, rješavati uplitanjem Demokratske fronte.

"Mi u DF-u ćemo raditi isključivo u interesu građana što podrazumijeva podršku svemu što ljudima, u ovom slučaju u Unsko-sanskom kantonu, nosi korist. Pod tom podrškom mislimo i na prijedlogle, inicijative, projekte, koji mogu doći i od strane A-SDA, ali i SDA, pod uvjetom da su smisleni, korisni, a da nisu plod korupcije ili međusobnog podmetanja", stoji u saopćenju.