BiH
262

DF će od istražnih i pravosudnih organa tražiti da uđu u mostarski Aluminij

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kako nam je saopćeno iz Demokratske fronte, informacija o mostarskom Aluminiju povučena je sa dnevnog reda današnje sjednice Vlade Federacije BiH zbog stava Demokratske fronte da je potrebno utvrditi odgovornost za poslovne rezultate i promašaje mostarske kompanije.

Demokratska fronta tražiti će od istražnih i pravosudnih organa, te finansijske policije da uđu u Aluminiji i istraže ko je odgovoran za poslovne promašaje mostarske firme.

Podsjećamo, prema strogo povjerljivom revizorskom izvještaju o poslovanju Aluminija, koji je nedavno procurio u javnost, mostarska kompanija bilježi ukupan dug od 213,8 miliona maraka, što uključuje blizu 120,8 miliona KM duga prema Elektroprivredi HZHB i 67,3 miliona KM duga prema kreditnim institucijama.

Na današnjoj sjednici Vlada Federacije BiH trebala je razmatrati i informaciju o Aluminiju, koju je sa dnevnog reda povukao ministar energetike, industrije i rudarstva Reuf Bajrović (DF), nakon čega su ministri iz HDZ-a BiH drugi put napustili sjednicu Vlade FBiH.