Detalji akcije "City"
153

Dežurni operativni policajac dojavljivao informacije kojim je raspolagao MUP KS

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Službenik u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo, a koji je danas uhapšen u akciji kodnog naziva "City", tereti se za zloupotrebu službenog položaja, saznaje Klix.ba.

Kako saznajemo dežurni operativni policajac dojavljivao je informacije o aktivnostima pripadnika sarajevske policije, a koje su u konačnici služile ostalim uhapšenim u izvršenju krivičnih dijela navođenja na prostituciju, nedozvoljenog držanja oružja i trgovine narkoticima.

Policajac i pekar među uhapšenima u akciji "City" koja se sprovodi u Sarajevu

Kao organizator ove kriminalne grupe označen je Jusufi Ramel, sin vlasnika pekare "Aneks" u Sarajevu, a koji je također uhapšen u opsežnoj policijskoj akciji koju su danas sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Hapšenja su uslijedila nakon višemjesečne istrage, a od jutros su izvršeni pretresi na 11 lokacija. Tom prilikom su oduzeti novac, droga, veća količina vatrenog oružja i mobilni telefoni.

Kako smo ranije pisali, neki od privedenih pristali su na saradnju, a koliko će osoba biti zadržano u prostorijama MUP-a KS bit će poznato u narednim satima. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS.

Podsjećamo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo u saradnji s policijskim agencijama u proteklom mjesecu sprovelo je pored akcije "City" još dvije velike akcije kodnih naziva "Kasa" i "Farmer".