Komentari (292)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako nemam zimsku opremu, nisam vezan, pod uticajem sam alkohola, suvozač mi je mrtav p'jan, nemam opremu, štop svjetla mi ne rade, lijevi far trokira ko lajt šou..hoće li pucati na mene dok sam u vozilu ili prilikom izlaska iz vozila?
otkud toliko pijanih u zemlji sa toliko vjernika ?
Ovaj zakon je prepisan iz njemacke samo onaj ko je prevodio zakon na nas jezik natuca i njemacki i nas.. Cu kazni te ako si pijan kao suvozac. Halo ba konji pijani ljudi se tako sirom svijeta uredno voze po privatnim vozilima i taksijima. Jbte hljeb kakvi su se kreteni docepali fotelje. Hrakk pljuc
Veca opasnost za saobraćaj su divljaci i neispravna vozila na ulicama BiH nego pijani suvozači.
ovi sto se vracaju sa merlina su sigurni
Ovo gore od šerijata 😆
Potjeras malo vise i 2 mjeseca si dzaba radio...Kazne su nadevropske a place ko u Mianmaru
A Problem je śto bośnjo misli da je pametniji od diplomiranog inźenjera i bośnjo će njemu dokazati da nije upravu 😂
zaboravili ste staviti koliko ce sad policija primati mito mjesto 20 km sad ce to bit najmanje 50 km
Treba narod da puni sad budzet sto spodoba mora da vraca kredite
izvini drug neka te na darivi pijan si treba da me kazni policija, doci cu sutra po tebe
Ismire Jusko, podržavam nove rigoroznije zakone. Ali... gdje je tu policija na terenu da uprati i kazni sve nepravilnosti u ponašanju vozača i pješaka??? Na tome treba raditi. Pliciju na teren!
Napravite akciju da nezna niko odim glavni.Vikend mjesec dana policajce mjenjajte 50 km okolo grada gdje inaće rade..mobitele ih uzeti za to vrijeme..pa onda gledaj kako se kaźnjaje..
E sad ko ce npr. odrediti kaznu za pojas kako kaze ministar koja kosta cuj sad od 100 do 300 KM ?! To je ostavljeno policajcu da ti odredi koliko mu se DIGNE tj. koliko mu das u džep !!!!!!!!!! Pa jbt koji maloumniici ašćare ostavljeno da mozes potkupiti DROTINU !!!!!!!!!!!!! Nema od 100 do 300KM ili je 100 ili 300KM !!!!!!!!!!!!!
nije ostavljeno policajcu da odlučuje već se te "od-do" odredbe koriste zavisno od tog da li si počinio dodatnu štetu. npr. samo voziš 20 preko ograničenja ili voziš 20 preko ograničenja i izazoveš lakši sudar ili voziš 20 preko ograničenja i pokupiš dijete na pješačkom. ne bi bilo fer da u sva tri slučaja policajac piše istu kaznu.
@Max_Bunker Ko prica o prekoracenju brzine...ja pitam za POJAS ?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kakve volovske glave su ministri i uzivaju na racun ove napacene zemlje,ovaj ruto je za lopate,pravi papak
ma jos malo, zaustavit ce te policajac i pitati: sta ima? Nista. Eh, evo ti sad kazna.
Nije problem povecanje kazni koje su bile stvarno male (osim za pijanog suvozaca, sto je stvarno nevjerovatno), vec su problem lose oznake na cesti. Tako policija stavi bezveze znak ogranicenja 60 ili 50 gdje se realno moze voziti 80, parkiraju radar iza njega i nasilu kaznjavaju. Takvih primjera ima u drzavi na svakom koraku, a najdrasticni je na brzoj cesti od Ilidze do Mostarskog raskrsca. Cuj naprave brzu cestu sa po dvije trake u oba pravca i na pola duzine stave ogranicenje 60.
Upravo ovaj potez je prikazan na satelitskom pračenju ograničenja gdje pokazuje normalno ograničenje na 80 km i pitam se ko koga i zašto ovdje pravi budalom?