BiH
1.4k

Desetak penzionera na skupu podrške Trumpu u Istočnom Sarajevu

Piše: A. P.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Desetak ljudi, mahom starijih, okupilo se večeras u Parku Gavrilo Princip u Istočnom Sarajevu na najavljenom skupu podrške kandidatu za predsjednika SAD-a Donaldu Trumpu.

Ovakav večerašnji odziv pokazuje ili da je poziv na skup podrške republikancu dočekan kao šala ili da u Istočnom Sarajevu prema njemu ne gaje simpatije.

Penzioner Dane Grabež kaže da je došao u park jer je čuo da Trump ima jako dobro mišljenje o Srbima, a pogotovo bosanskim Srbima.

"Rekao je da je bio protiv bombardovanja i da je srpski narod dobar, čestit, pošten i radan. Zbog toga sam došao ovdje da dam podršku Trumpu u odnosu na Clinton jer je ona lagala da je u toku rata pod mecima u Tuzli pretrčavala aerodrom, a dokazalo se da nije bilo tako", kazao je novinarima u Istočnom Sarajevu.

Srđan Mršić poručio je da je okupljanje zakazao na Facebooku kao parodiju jer je vidio da je u Sarajevu organizovana podrška Hillary Clinton.

Podsjetimo, jučer je u centru Sarajeva više stotina građana simboličnim potpisom željelo poslati poruku ljubavi i prijateljstva u svijet u okviru kampanje "Sarajevo glasa za Hillary Clinton".

Predsjednički izbori u SAD-u zakazani su za 8. novembar.