Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Deset kamiona pomoći stiglo iz Austrije u BiH - U Sarajevo je jutros iz Austrije stiglo šest kamiona pomoći ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima.
Ovdje mozete direktno pratiti izvjestavanje grupe koja je krenula u prikupljanje donacija, vidjet cer sve - ekipa je totalno super, transparentna, izmijesana i povrh svega LJUDINE! I veliko hvala i Samariterbundu austrijskom. Logisticki su oni najvise pomogli:https://m.facebook.com/?_rdr#!/events/695874927127630?ref=m_notif&notif_t=event_mall_reply
Austrijanci su nam uvijek pomagali. Hvala im. Pomažu nam više od arapa i sličnih govana, eto vam vaši vjernici. Čast Turskoj i Pakistanu, ostali muslimani 0. Više pomognu kršćani.
Ovo nije vrijeme za "prozivke" ko je šta poslao. Svaka pomoć je dobrodošla a ne treba nekom suditi što nam ne pomaže jer nismo ni mi baš "cvjećke" po tom pitanju.
Sigurno nisu samo nasi skupljali , ima tu i domacih koji su dali, medjutim, evo danas bas citam danas u novinama u ch, clanak o tome kako se pomoc oduzima i prodaje na pijaci. Kad su nasi ljudi skupljali pomoc ono kad se tek desila poplava, pa opet u novinama pisalo o njima, komentari svicaraca su bili bas ono da covjek povrati, tipa, sta da dajem ionako to politcari dole uzmu sebi, ogromna korupcija, pa onda, dosta mi je balkanaca , ionako se okoristavaju za socijalu, pa jedan pise, nek prodaju svoje bmw , pa nek pomaze dole itd. Ma grozno bilo za citati. Ali nisu svi isti, ima ih sigurno koji su dali pomoc, ali nas ugled je bas ono , ma manji od nule. Ali nas raja je mraka, kako su se super organizirali, sta su sve robe skupili , svaka cast!
Veliki prijatelj nase zemlje BRAVO ÖSTERREICH
Humanitarna je do sada negdje na policama..
"U cijelu akciju pomoći uključili su se građani Austrije iz cijele zemlje." Koji ba građani Austrije? Da nije možda BH dijaspora u Austriji ili se pokušava ovom izjavom progurati nešto što nije tačno.
Dobro dijaspora je slala, imaš i slušajeve da su stranci slali pomoć, bilo to direktno ili indirektno....
Znam, ali ovako ispade kako su nas se švabe sjetile, solidarisali se sa nama i hitno nam pomogli, a nije tako.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
bravo braćo austrijanci.
što ne kazete da su ih nasi grobari na granici drzali toliko dugo da se meso pokvarilo
kakvo bolan meso? tko još donira meso i brzo kvarljivu robu? pa to ne treba pustiti u državu, narod će se potrovati...
cuj meso? glavno nabrijat narid, ha? NIKO NIJE DONIRAO MESO! skupljala se konzervirana i dugorocna hrana. cuj meso... i nisu ih granicari dugo zadrzali, naprotiv! ekipa se javila preko fb i zahvalila za brz i nekomplikovan propust preko i BiH i HR granice. sve mozete preko njihove fb stranice pratiti. ali glavno je siriti negativu. jesmo pogan narod u pm!