{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dervo Sejdić: Ne vidim brzo rješenje presude

F
11.6.2013. u 12:05
0
12
Dervo Sejdić: Ne vidim brzo rješenje presude
0
Dervo Sejdić: Ne vidim brzo rješenje presude
Dervo Sejdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vodeći političari u Bosni i Hercegovini, “šestorke”, odnosno “sedmorke", koji su bili preuzeli odgovornost, svi zajedno su odgovorni zbog neprovođenja presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić-Finci, ponovio je danas u Banjoj Luci jedan od apelanata u predmetu Sejdić-Finici i član Romskog informativnog centra "Kali Sara" Dervo Sejdić.
"Ne vidim brzo rješenje, nažalost", kazao je Sejdić.

Podsjeća i da se jučer, na međunarodnoj konferenciji "Mir i pomirenje - Korak naprijed", koja se održava u Banjoj Luci, također moglo vidjeti da ili nema strpljenja ili volje da se o tom pitanju značanije raspravlja, mada je i ova presuda bila jedna od tema tog skupa.

"Vidjelo se to po prisutnosti učesnika konferencije, ali jedna grupa koja je ostala na tom dijelu rasprave i razgovarala o presudi", kazao je Sejdić i dodao da se i na tom nižem nivou, nažalost, vidjelo da nema saglasnoti o tome na koji način i u kojem obimu provesti presudu.

To znači, kaže on, da bez obzira na to da li se radilo o nižem ili višem nivou odlučivanja, stavovi su isti i nema konsenzusa da se presuda, donesena prije tri i po godine, provede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: