{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Deportiran Jordanac koji je finasirao radikalne selefije u BiH

5.9.2014. u 11:11
30
30
Deportiran Jordanac koji je finasirao radikalne selefije u BiH
30
Deportiran Jordanac koji je finasirao radikalne selefije u BiH
Međunarodni aerodrom Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Inspektori Službe za poslove sa strancima sinoć su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo deportirali državljanina Jordana Y.D.I.G. na osnovu infomacija obavještajno-sigurnosnih agencija BiH prema kojima je riječ o osobi koja pruža finansijsku podršku određenom broju radikalnog selefijskog pokreta u BiH odnosno aktivnostima koje bi mogle narušiti sigurnost naše zemlje.
Također, još iz ranijeg perioda, postoje indicije da je ovaj strani državljanin u vezi sa osobama iz mreže međunarodnog terorizma, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Riječ je o jordanskom državljaninu koji je tokom rata boravio u BiH gdje je zasnovao i porodicu. U posljeratnom periodu napustio je BiH, a s obzirom na informacije obavještajno-sigurnosnih ograna o njegovom djelovanju, uprkos višestrukim pokušajima, Služba mu nije odobrila nijedan zahtjev za izdavanje vize za ulazak u BiH.

Na prijavu supruge, prije dva dana otkriven je u Zenici, a u BiH je ušao na osnovu vize Republike Hrvatske koja mu je omogućila i bezvizni boravak u BiH u maksimalnom trajanju od sedam dana.

Uz mjeru protjerivanja ovom jordanskom državljaninu izrečena je i zabrana ulaska u Bosnu i Hercegovinu u trajanju od dvije godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: