Crna hronika
0

Bh. graničari uhapsili više osoba za kojima je raspisana potraga

Klix.ba
Pripadnici Granične policije BiH su u Višegradu u noći sa srijede na četvrtak lišili slobode državljanina BiH, B. M. (1976) jer je graničnim provjerama ustanovljeno da je za njim MUP RS raspisao potragu zbog krivičnog djela nedozvoljena trgovina.

On je kontroliran na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište. B. M. će biti predat nadležnom organu, saopćeno je iz Granične policije.

Na području Trebinja graničari su sinoć oko 21:30 sat uhapsili državljanina Hrvatske D. A. (1990) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Podgorica raspisao potragu zbog produženog krivičnog djela teška krađa. On je kontroliran na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci. Predan je Sudu BiH na daljnje postupanje.

Na aerodromu u Sarajevu je sinoć u 20:20 sati na letu iz Istanbula lišen slobode N. Lj. (1970) jer je prilikom pasoške kontrole utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Prnjavor. N. LJ. je predat službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.

Graničari u Orašju su sinoć priveli državljanina BiH, M. A. (1983), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Živinice zbog upućivanja na izdržavanje kazne zatvora. M. A. je predat službenicima Sudske policije Odžak.