Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hoće li i dalje postojati povlašteni, koji ne plaćaju PDV i niko ih ne dira? Kako može neko nagurati na milionski dug, a da niko ne reaguje? Znamo šta je to! Zašto nisu javni podaci o dužnicima PDV-a?
http://www.new.uino.gov.ba/bs/Lista%20dužnika
@pinkman Hvala! Pogledao sam carinske, akcizne i pdv dužnike...boli glava od cifara... I nikom ništa? Utvrdi se stanje i kraj priče? Nema akcije? Prevare nad prevarama!!!
A porezna stopa od 0% na hljeb, brašno, ulje, šećer i udžbenike, knjige, medicinska pomagala, ništa? A jelde ništa ni od uvođenja PDV-a vjerskim zajednicama?
Zvizdlću, je li ti ova izjava u tvoje ime ili u ime VM
PDV u suštini nije pitanje privrednika nego krajnje potrošnje prije svega ogromne većine siromašnih građana. Rješavate problem tamo gdje ga nema. Ili si stvarno nekompetentan ili prodaješ ublehe???
@krastavac Istina postoji to pitanje i jeste problem i treba ga riješiti, ali sa aspekta efekata sistema pdv-a ključna je visina i diferenciranost stope pdv-a koga na kraju plaćaju ISKLJUČIVO GRAĐANI pa čak i trošak finansiranja nenaplaćenog pdv-a o kojem govoriš a kojeg privrednik plaća banci a opet ga mora prevaliti na cijenu robe ili usluge koju na kraju opet plaća krajnji potrošač građanin.
Uh?kakva pomoc,bas si im pomogao mora da si specijalizirao u skoli Vladimir Nazor.
Razvijene zemlje imaju diferenciranu PDV stopu, a ko god se hrani kamatom taj je osuđen na propast i poniženje!
...zato i jesmo pakaš svijeta, raseljava nam se narod i kod krstaša i muslimana!
Razlika ide SDA za izbore.
Plaćanje PDV-a po naplaćenoj a ne po izdatoj fakturi, to bi bilo konkretno rješenje, time bi pokazali namjeru da nešto konkretno olakšate.
S posebnim koeficijentima 1,652 milijarde KM dobio TK 1,311 milijardi KM dobio ZDK 2,954 milijarde KM dobio KS Bez posebnih koeficijenata 1,982 milijarde KM bi dobio TK 1,773 milijarde KM bi dobio KS 1,572 milijarde KM bi dobio ZDK.
Da se zapamti: Nakon sloma četničkih aktivnost protiv Bugara 1885-e, od strane beogradskih intelektualaca,krenulo je izuzetno opasno kreiranje lažne povijesti (istorije) tradicionalne Bosne.
Povecas li pdv bices rahmetli karino..
Narod plati a njima tesko proslijediti. Tesko im se odvojiti od para.
wow..........samo vam je ovoliko vreemna trebalo da skontate te zahebe?