BiH
13

Denis Zvizdić razgovarao sa zamjenikom ministra poljoprivrede Kine

Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić sastao se danas sa delegacijom Ministarstva poljoprivrede NR Kine koju je predvodio zamjenik ministra Qu Dongyu

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao prisutne goste sa ciljevima Vijeća ministara BiH i sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u državi. Rekao je da su odnosi između NR Kine i Bosne i Hercegovine prijateljski i izrazio je zadovoljstvo činjenicom da nema otvorenih pitanja.

Zvizdić je rekao da je unapređenje odnosa dvije zemlje veoma važno i zahvalio se rukovodstvu NR Kine na podršci. Naglasio je značaj dosadašnje saradnje u sklopu foruma Kina +16, kao i inicijative "Jedan pojas – jedan put". Rekao je da je unapređenje odnosa sa Kinom izuzetno važno i istaknuo značaj potpisivanja sporazuma kojima se jača ekonomska saradnja.

Zamjenik ministra Dongyu je prenio pozdrave kineskog premijera i rekao da kineska Vlada pridaje veliku važnost saradnji dvije države u svim oblastima. Izrazio je zadovoljstvo realiziranjem projekata u oblasti energetike i naglasio važnost jačanja poljoprivredne i saradnje u oblasti turizma. Rekao je da je dolazak velike delegacije kineskih privrednika na sajam u Mostaru dokaz opredijeljenosti vlade NR Kine za daljnje unapređenje saradnje.

Sastanku je prisustvovala ambasadorica NR Kine u BiH Chen Bo.