{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Denis Zvizdić primio delegaciju Internacionalne lige humanista

S
28.2.2008. u 12:10
0
0
Denis Zvizdić primio delegaciju Internacionalne lige humanista
0
Denis Zvizdić primio delegaciju Internacionalne lige humanista
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Denis Zvizdić primio je danas delegaciju Internacionalne lige humanista predvođenu predsjednikom Vijeća Azizom Šunjom, saopšteno je iz press službe Kantona Sarajevo
Ovom prilikom, razgovarano je o čitavom nizu aktuelnih tema i pitanja, sa posebnim osvrtom na pripremu i organizaciju Konferencije na temu: “Suživot različitih etničkih skupina u BiH – Stanje i perspektive“.

Predstavnici Internacionalne lige humanista upoznali su predsjedavajućeg Zvizdića da se ove godine obilježava 10-ta godišnjica rada i djelovanja Internacionalne lige humanista, te će upravo tim povodom u aprilu organizirati održavanje pomenute konferencije.

Predsjedavajući Zvizdić dao je punu podršku za organizaciju pomenute konferencije, te izrazio očekivanja da će ona rezultirati kvalitetnim referatima o našoj državi Bosni i Hercegovini, njenom postojanju, historiji, ekonomiji i drugim značajnim pitanjima.

Također je razgovarano i o problematici vezanoj za smještaj Internacionalne lige humanista u Sarajevu, koja ovih dana teba preseliti u nove prostorije u ulici Mehmeda Spahe.

„Neupitna je činjenica da Internacionalna liga humanista mora ostati u Sarajevu, jer upravo Sarajevo zaslužuje da sjedište vaše organizacije bude baš u njemu, posebno zbog činjenice što Internacionalna liga humanista svojim radom i aktivnostima širi humane misije. Založit ću se da zajedno sa Vladom KS i resornim ministarstvima pronađemo adekvatna finansijska sredstva za sanaciju i rekonstrukciju vaših novih prostorija“, naglasio je predsjedavajući Zvizdić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: