BiH
0

Denis Zvizdić primio delegaciju Internacionalne lige humanista

Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Denis Zvizdić primio je danas delegaciju Internacionalne lige humanista predvođenu predsjednikom Vijeća Azizom Šunjom, saopšteno je iz press službe Kantona Sarajevo

Ovom prilikom, razgovarano je o čitavom nizu aktuelnih tema i pitanja, sa posebnim osvrtom na pripremu i organizaciju Konferencije na temu: “Suživot različitih etničkih skupina u BiH – Stanje i perspektive“.

Predstavnici Internacionalne lige humanista upoznali su predsjedavajućeg Zvizdića da se ove godine  obilježava 10-ta godišnjica rada i djelovanja Internacionalne lige humanista, te će  upravo tim povodom u aprilu organizirati održavanje pomenute konferencije. 

Predsjedavajući Zvizdić dao je punu podršku za organizaciju pomenute konferencije, te izrazio očekivanja da će ona rezultirati kvalitetnim referatima o našoj državi Bosni i Hercegovini, njenom postojanju, historiji, ekonomiji i drugim značajnim pitanjima.

Također je razgovarano i o problematici vezanoj za smještaj Internacionalne lige humanista u Sarajevu, koja ovih dana teba preseliti u nove prostorije u ulici Mehmeda Spahe.

„Neupitna je činjenica da Internacionalna liga humanista mora ostati u Sarajevu, jer upravo Sarajevo zaslužuje da sjedište vaše organizacije bude baš u njemu, posebno zbog činjenice što Internacionalna liga humanista svojim radom i aktivnostima širi humane misije. Založit ću se da zajedno sa Vladom KS i resornim ministarstvima pronađemo adekvatna finansijska sredstva za sanaciju i rekonstrukciju vaših novih prostorija“, naglasio je predsjedavajući Zvizdić.