Posjeta grobu u Lepenici
0

Denis Mrnjavac danas bi bio maturant

FENA
Povodom dvogodišnjice ubistva učenika Katoličkog školskog centra Denisa Mrnjavca danas su njegov grob u Lepenici posjetili njegova majka, rodbina, prijatelji, profesori i direktor škole, a u ime Grada Sarajeva Miroslav Živanović i Igor Kamočaji, koji su odali počast i položili cvijeće u znak sjećanja na ovaj ugašeni mladi život.
"Meni je velika stvar ko se god sjeti mog Denisa. Meni je svaki dan i godišnjica i komemoracija za mog sina, ja se s tim budim i liježem. Denis bi danas bio maturant. Svaka uspomena na mog jedinca je lijepa, a ujedno je i bolno biti svjestan činjenice da ste imali krasno dijete, kojem je neko bez ikakvog razloga i povoda oduzeo život i uskratio mu da ostvari svoje želje i snove", kazala je Denisova majka Ana i dodala da "ne postoji adekvatna kazna za ovaj užasni zločin".

Direktor KŠC-a Ivica Mršo je kazao: "Vjerujem da ga nećemo zaboraviti. Ovo cvijeće i naš dolazak na Denisov grob je znak pažnje i mali djelić onoga šta svi možemo učiniti da naš život i život oko nas bude bolji, svjetliji, ljepši".