|

Demonstranti u Prijedoru Paviću uručili spisak zahtjeva

Demonstranti u Prijedoru Paviću uručili spisak zahtjeva
0
S
SRNA
10.2.2014. u 16:56
7
komentara
0

dijeljenja
Demonstranti u Prijedoru Paviću uručili spisak zahtjeva
Gradonačelniku Prijedora Marku Paviću danas je petočlana delegacija grupe građana, koja nekoliko dana protestuje ispred zgrade gradske uprave, uručila spisak zahtjeva čije ispunjenje očekuju od lokalnih vlasti, prenosi agencija Srna.
Pavić je naveo kako je grupa građana iznijela 15 zahtjeva, da je dogovoreno da u petak ponovo razgovaraju o pitanjima koja su postavili, te da će mu biti drago ako u mnogim njihovim zahtjevima mogu sarađivati u rješavanju tih pitanja.

"Smatram da je ovo jedan normalan dijalog između gradonačelnika i njegovih sugrađana, bez obzira na koji su način došli pred zgradu gradske uprave i sa ovom komunikacijom ću nastaviti", rekao je Pavić novinarima.

Članica delegacije grupe građana Tanja Mijić istakla je da je akcent u zahtjevima na korupciji, socijalnim pitanjima, zapošljavanju mladih.

Predstavnik grupe građana Žarko Trivunić rekao je da će, ukoliko ne bude ispunjen bar neki od zahtjeva, grupa građana preduzeti i radikalnije mjere kao što su blokiranje ulaza u gradsku upravu i ulica u gradu.

On je dodao da će protesti biti nastavljeni i narednih dana od 13 sati.

U zahtjevima grupe građana traži se i smjena svih direktora javnih institucija u Prijedoru i izbor nestranački opredijeljenih osoba, rješavanje problema radnika propalih firmi, ostvarivanje svih radničkih prava.

Protesti tridesetak okupljenih građana počeli su u četvrtak, a Pavić je u petak ispred zgrade gradske uprave razgovarao s njima.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...