{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Demokratska fronta - Željko Komšić u USK: Ne političkim spletkama u ekonomiji

26.9.2014. u 10:50
6
70
Demokratska fronta - Željko Komšić u USK: Ne političkim spletkama u ekonomiji
6
U Velikoj Kladuši, Bužimu i Bosanskoj Krupi održani su predizborni skupovi Demokratske fronte – Željko Komšić na kojima su javnosti predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti na Općim izborima 2014.
Predsjednik OO DF Bužim, Hilmija Nanić, napomenuo je da je prema svim pokazateljima BiH najsiromašnija i najkorumpiranija zemlja u regiji, saopćeno je Demokratske fronte - Željko Komšić.

"Naš kanton je sa najnižom stopom rasta privrede, najvišom stopom nezaposlenosti i kako stvari sada stoje 'zadnja smo rupa na sviralu' u Evropi.

Upravo zbog ovoga osnovana je Demokratska fronta - Željko Komšić koja će uraditi sve da vrati povjerenje građana ove zemlje", naglasio je Nanić.

Predsjednik Općinskog odbora DF Bosanska Krupa, Sanil Hasić, kazao je kako je obilazeći ostale općine Unsko-sanskog kantona shvatio da su naši problemi u svim općinama isti i da ljudi već znaju ko je jedini krivac za to.

"Trenutna vlast svojim bahatim ponašanjem dovela nas je na rub egzistencije, postali smo jedna od najsiromašnijih zemalja u Evropi, naši mladi priliku za zaposlenje nalaze izvan BiH,“ kazao je Hasić.

Kandidat za Skupštinu kantona Ekrem Prošić kazao je da će Demokratska fronte – Željko Komšić ukoliko u oktobru dobije povjerenje građana rasteretiti bosanskohercegovačku privredu.

"Doprinosi u privredi su previsoki i treba ih smanjiti kako bi na taj način konačno rasteretili privredu. Kolikom nas brzinom sadašnja vlast zadužuje, u naredne četiri godine država bi sigurno bankrotirala. Zaduživanje se mora, konačno zaustaviti, jer već do sada uzete kredite nećemo mi vraćati, već naša djeca i unuci", istakao je Prošić.

Farko Hodžić, kandidat za Skupštinu kantona, rekao je kako je potrebno zaustaviti odlazak mladih iz BiH, te smanjiti bespotrebno kreditno zaduživanje države.

"Zbog toga svi moramo izaći na izbore, te olovkom i papirom se izboriti protiv kriminala, korupcije, nepotizma i beznađa,“ zaključio je Hodžić.

Kandidat Demokratske fronte - Željko Komšić za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Emir Suljagić, rekao je da su ovi izbori referendum o tome kako nam je bilo protekle četiri godine.

"Oni koji su sada na vlasti tvrde da zemlja ide u pravom smjeru. Mi u Demokratskoj fronti - Željko Komšić se s tim ne slažemo jer vjerujemo da moramo krenuti odlučno u promjene", kazao je Suljagić.

Predsjednik Demokratske fronte, Željko Komšić, na skupu u Bosanskoj Krupi pozvao je prisutne da učenjem Fatihe i minutom šutnje odaju počast Sulejmanu Tihiću.

U svome obraćanju okupljenim građanima Unsko-sanskog kantona Komšić, kandidat za državni Parlament, je kazao:

"Odluke vlasti u oblasti ekonomije moraju prestati da se donose vođene politikanstvom, sitnosopstveničkim i stranačkim interesima. Odluke vlasti u vezi sa ekonomijom ove zemlje, moraju se isključivo donositi u interesu države i njenih građana", stoji u saopćenju DF-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: