{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Demokratska fronta: Tražimo da se Fadil Novalić očituje o savjetniku Osmanagiću

Klix.ba
2.6.2015. u 15:37
113
96
Demokratska fronta: Tražimo da se Fadil Novalić očituje o savjetniku Osmanagiću
113
Demokratska fronta: Tražimo da se Fadil Novalić očituje o savjetniku Osmanagiću
Demokratska fronta pozvala je premijera Federacije BiH Fadila Novalića da se javno očituje o navodnim nezakonitostima Suvada Osmanagića, savjetnika premijera, a o kojim su proteklih nekoliko dana pisali mediji u BiH.
Iz Demokratske fronte podsjećaju da je Osmanagić u ime Unis-Groupa pokrenuo stečaj firme Unis-Tools, iako u tom trenutku već nekoliko mjeseci nije bio direktor firme, niti je bio legitimiran da to uradi.

„Mi u DF-u smatramo da je riječ o očiglednom kršenju zakona koje poziva uvid istražnih organa i koje za posljedicu može imati zatvaranje firme i desetina radnih mjesta“, stoji u saopćenju.

Demokratska fronta ističe da sve što je javnost mogla čuti iz Kabineta premijera jeste „potpuno nova teorija iz usta njegovog savjetnika Osmanagića da je zatvaranje radnih mjesta dobro za ekonomiju ovog entiteta i ove zemlje“.

Dodaju da je Fadil Novalić prije stupanja na premijersku dužnost bio član Nadzornog odbora Unis-Tools, te da je zbog bjelodanih veza sa ovim slučajem dužan pred cijelom javnosti očitovati se o tome što je učinio njegov savjetnik kao i o svojim vezama sa cijelim slučajem

„Mi u DF-u sumnjamo da je ponavljanje scenarija iz Unis-toolsa stvarni cilj Novalićevih pokušaja da, protivno zakonskim normama, sva privredna društva upiše na Vladu FBiH“, stoji su sapćenju DF-a.

Ističu da žele upozoriti sve relevantne instance, posebno Komisiju za vrijednosne papire FBiH, da bi eventulno ispunjavanje Novalićevih protuzakonskih naloga bilo ravno ekonomskom državnom udaru koji bi za posljedicu imao slom historijski važne britansko-njemačke inicijative.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: