Sarajevo
18

Demokratska fronta najavljuje javnu tribinu o socijalnom poduzetništvu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Demokratska fronta 7. juna u 17 sati u sali Općine Novo Sarajevo organizuje javnu tribinu na temu "Socijalno poduzetništvo".

Socijalno poduzetništvo je dio poduzetništva koje za razliku od klasičnog ima društvenu misiju i upravo zbog toga su socijalni poduzetnici drugačiji od klasičnih poduzetnika. Nova vrijednost koja se stvara na putu ispunjenja misije je poboljšanje statusa ciljne grupe zbog koje je socijalno poduzetništvo osnovano.

Budući da Bosna i Hercegovina obiluje ciljnim grupama kojima je neophodno poboljšati status, Demokratska fronta se odlučila da sa relevantnim stručnjakinjama i stručnjacima iz ove oblasti, kao i sa svim zainteresiranim građankama i građanima Javnu tribinu posveti ovoj temi, saopćili su.

Gost predavač na tribini će biti dr. Žarko Papić, direktor međunarodne nevladine organizacije Incijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI). Nevladine i organizacije civilnog društva će imati mogućnost da svoje brošure i publikacije izlože i podijele svim zainteresiranim, stoji u pozivu koji potpisuju Maja Gasal-Vražalica i Aida Hrnjić.

Prema agendi osim obraćanja Gasal-Vražakice i Hrnjić, planirana su obraćanja Žarka Papića, Zlatiborke Popov Momčinović sa Fakulteta političkih nauka Istočno Sarajevo, Jelene Backović iz Udruženja "Nešto više" te predsjednika DF-a Željka Komšića.

Predviđeno je da tribina traje od 17 do 19 sati.