{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Demobilisani borci traže izmirivanje dugovanja za protekli period

F
25.12.2010. u 17:41
0
11
Demobilisani borci traže izmirivanje dugovanja za protekli period
0
Demobilisani borci traže izmirivanje dugovanja za protekli period
Foto: Fotoservis
Savez demobiliziranih boraca odbrambenooslobodilačkog rata (SDB OOR) '92.-'95. FBiH insistirao je u subotu na redovnoj skupštini da se poduzmu sve potrebne mjere da federalno Ministarstvo za boračka pitanja, Ministarstvo finansija i Zavod za zapošljavanje FBiH odmah osigura potreban novac za isplatu izostalih novčanih naknada demobilisanim borcima.
Niaz Hodžić, v.d. predsjednik Saveza kazao je Feni da će se u protivnom razmotriti mogućnost za podnošenje tužbi protiv odgovornih institucija i pojedinaca. On je precizirao da dugovanja prema demobiliziranim borcima po prijašnjem Zakonu o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih obitelji do danas iznose 47.194.489 KM.

Potraživanja se odnose na period od 2007. do 2010., ovisno od kantona, a ta sredstva potražuje oko 68.000 demobilisanih boraca.

Na današnjoj sjednici dogovoreno je da se razmotri stanje u kojem se nalaze članice saveza u kantonima i općinama u smislu obavljanja djelatnosti u skladu sa zakonskim propisima i da se osnaže kapaciteti Saveza na nivou FBiH i kantona.

Hodžić je naglasio da su se delegati dogovorili i oko priprema za sazivanje izborne skupštine SDB OOR-a u narednoj godini, jer u maju 2011. svim tijelima u Savezu ističe mandat.

Na današnjoj sjednici Saveza SDB OOR 92.-95. usvojen je plan rada za 2009. i 2010. godinu, te finansijski plan za 2011. godinu.

Za današnju Skupštinu Saveza SDB OOR 92.-95. pozvana su 102 delegata, a prisustvovalo je 67 delegata što je dovoljno za donošenje punovažnih odluka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: