|

Demobilisani borci protiv ukidanja zakona

Demobilisani borci protiv ukidanja zakona
0
S
SRNA
12.12.2009. u 17:03
3
komentara
0

dijeljenja
Demobilisani borci protiv ukidanja zakona Foto: Sarajevo-x.com
Demobilisani borci Federacije BiH protive se ukidanju federalnog zakona o pravima ove boračke populacije od 1. januara, što je zahtjev Međunarodnog monetarnog fonda kao mjera ušteda u javnoj potrošnji, zaključeno je na današnjoj sjednici Skupštine Saveza demobilisanih boraca FBiH.
Skupština je donijela odluku o razrješenju predsjednika Saveza Mehmeda Šišića.

Federalna vlada utvrdila je prošle sedmice Prijedlog zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, kojim se utvrđuju način, uslovi i postupak revizije u oblasti boračko-invalidske zaštite i uputila ga u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.

Dokument je u parlamentarnu proceduru upućen po hitnom postupku kako bi na vrijeme bili ispunjeni uslovi iz stendbaj aranžmana sa MMF-om, a rok za to je 31. decembar ove godine.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH prošle sedmice nije prihvatio Prijedlog zakona o reviziji korisnika prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, kojim je predviđena revizija davanja iz budžeta FBiH za boračko-invalidsku zaštitu.

Iz Ministarstva finansija FBiH su upozorili da se neusvajanjem Prijedloga zakona o reviziji korisnika prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite u Parlamentu FBiH dovodi u pitanje kompletan stendbaj aranžman sa MMF-om, jer druga tranša kredita može biti realizovana tek kada budu ispunjeni svi uslovi iz pisma namjere, uključujući i ovaj prijedlog zakona.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...