BiH
81

Demobilisani borci Muminović i Zahirović vratili se kućama u Kladanj i Živinice

Piše: Er. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Demobilisani borci Šefik Muminović i Džemal Zahirović odustali su od samospaljivanja i nakon nekoliko sati provedenih ispred zgrade Predsjedništva BiH odlučili su se vratiti kućama u Kladanj i Živinice.

Očajni demobilisani borci iz Kladnja i Živinica nakon nekoliko sati provedenih ispred zgrade Predsjedništva BiH, čekajući da ih primi član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, uputili su se kućama, a kako saznajemo, borcima koji su protekle noći pješke stigli do Sarajeva plaćena je povratna karta.

Prethodno su boravili ispred zgrade Vlade Federacije BiH gdje im je direktor preduzeća Šipad ponudio da potpišu ugovore s ovom firmom i u narednoj godini dana primaju plaću od 400 KM i doprinose, a da pritom ne rade.

Obojica su ove ugovore potpisali, ali su nastavili tražiti sastanak sa predstavnicima Vlade FBiH i Izetbegovićem.

Nakon što su stigli pred zgradu Predsjedništva BiH Džemal Muminović izvadio je tablete iz džepa i pokušao ih popiti, a u tome ga je spriječio Zahirović.

Iz kabineta Bakira Izetbegovića niko nije bio slobodan da komentariše pokušaj demobilisanih boraca da svoje probleme iznesu i bošnjačkom članu Predsjedništva BiH od kojeg su očekivali da će im pomoći u iznalaženju rješenja za probleme sa kojim se susreću.