Bivši zastupnik SDA
109

Demirović promijenio mišljenje: Vlast nas je dezinformisala, podržat ću ukidanje akciza

Piše: Er. M.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Nekadašnji zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Safer Demirović, koji je u decembru podržao usvajanje seta zakona o akcizama, kazao je za Klix.ba kako je promijenio mišljenje te da će podržati ukidanje spornih odredbi.

Srpska demokratska stranka (SDS) dostavila je Parlamentarnoj skupštini BiH po hitnom postupku prijedlog izmjena Zakona o akcizama BiH kojim se ukidaju sve odredbe koje su zastupnici SDA, HDZ-a BiH, SBB-a, SNSD-a i HDZ-a 1990 usvojili u decembru prošle godine, a koje su dovele do poskupljenja cijena goriva od 15 feninga.

Zastupnik Safer Demirović, koji je u decembru bio član Kluba zastupnika iz reda SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, rekao nam je kako će podržati SDS-ov prijedlog kojim se ukidaju odredbe zakona za koji je ranije glasao.

"Naravno da ću podržati izmjene Zakona o akcizama BiH kojim se ukidaju poskupljenja cijena goriva", rekao je Demirović.

Kako kaže, mišljenje je promijenio jer se pokazalo kako nisu tačne tvrdnje da neće doći do drastičnog povećanja cijena goriva u našoj zemlji, odnosno jer se pokazalo da država nema adekvatan odgovor na ovakvu vrstu devijacija.

"Drugi razlog je što su sredstva prikupljena od akciza neraspoređena. Ova grupacija ne može se dogovoriti kako da rasporedi ta sredstva", kazao je Demirović.

Zaključio je kako je vlast prije usvajanja seta zakona o akcizama svojim tvrdnjama dezinformisala zastupnike u Parlamentarnoj skupštini BiH.