BiH
3

Demanti: Milorad Dodik nije nikada pisao blog

Sarajevo-x.com
Šef Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću Vera Sajić demantirala je danas pisanje "Oslobođenja" o postojanju oficijelnog bloga predsjednika Vlade RS-a Milorada Dodika.

"Iza adrese koju navodi sarajevsko Oslobođenje ne stoji ni Vlada RS-a, ni Kabinet predsjednika Vlade RS-a kao ni Biro Vlade za odnose s javnošću", saopćila je Vera Sajić, a prenosi RTRS.

Sajić je istakla da je riječ o lažnom blogu te je navela da je za stranicu o kojoj Oslobođenje govori čula iz današnje štampe. Dodala je kako pristup toj adresi, tačnije "Dodikovom blogu", danas nije bio moguć

Administrator bh.blog zajednice Blogger.ba je za portal Sarajevo-x.com potvrdio da je blog otvorila anonimna osoba i da je isti uklonjen odmah nakon što je uočen.

U današnjem Oslobođenju u tekstu pod naslovom "Komšić i Dodik blogovima komuniciraju s građanima" piše kako osoba koja se predstavila kao Premijer RS-a zbog "previše obaveza i premalo interesa javnosti neće više pisati blog" te da ga "ometa činjenica da ne može pisati na ćirilici".