{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegati prihvatili ujedinjenje sa SDP-om, USD prestaje s javnim djelovanjem

13.12.2014. u 15:14
63
25
Delegati prihvatili ujedinjenje sa SDP-om, USD prestaje s javnim djelovanjem
63
Delegati vanrednog Kongresa Unije socijaldemokrata su nakon iscrpnih diskusija, sa 135 glasova za i 2 suzdržana glasa, donijeli odluku o prihvatanju Sporazuma o ujedinjenju Unije socijaldemokrata i SDP BiH, a koji je 29. novembra 2014. godine prihvatio Glavni odbor USD-a.
Kako je saopćeno iz ove stranke, vanrednom Kongresu u hotelu Holiday prisustvovalo 137 delegata iz cijele Bosne i Hercegovine od 201.

"Kongres je zadužio Predsjedništvo USD-a da putem predstavnika USD-a u Glavnom odboru i Predsjedništvu SDP BiH insistira da se u roku od dva mjeseca implementira tačka III Sporazuma o ujedinjenju, a koja se na objedinjavanje teritorijalnih organizacija USD i SDP BiH", stoji u saopćenju.

Donošenjem Odluke o ujedinjavanju, Unija socijaldemokrata prestaje sa javnim djelovanjem, a predsjednik Unije je zadužen da po implementaciji Sporazuma obavi sve formalno-pravne poslove pred nadležnim registrom Općinskog suda.

Predstavnici USD-a će ubuduće kroz organe i tijela SDP BiH posebno insistirati na daljem ukrupnjavanju socijaldemokratskih političkih opcija u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: