Milorad Dodik
0

"Delegati FSRS-a su se dobro ponašali na Generalnoj skupštini"

SRNA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas da su neprihvatljiva politička uplitanja u rad Fudbalskog saveza BiH, te dodao da bi zbog toga predstavnici iz Srpske trebalo da napuste ovu instituciju.

"Ovaj pokušaj uplitanja politike i zahtjev za političkim rješenjima u fudbalskim savezima apsolutno je degutantan i govori o snažnom pritisku koji se želi učiniti u tom segmentu", rekao je Dodik novinarima, komentarišući ultimativan zahtjev Fife i Uefe da se ukine tročlano Predsjedništvo saveza, što na jučerašnjoj sjednici Skupštine Fudbalskog saveza BiH nisu prihvatili delegati iz RS i kantonalnih saveza nekadašnje Herceg Bosne.

On je istakao da u svom angažmanu u košarci nikad nije imao za cilj da postane šampion BiH čak i ukoliko bi bio član NBA lige ili igrao neki evropski kup.

"Smatram da su se naši delegati juče dobro ponašali", rekao je Dodik.

Delegati Skupštine Fudbalskog saveza BiH juče nisu prihvatili izmjenu statuta koja se odnosi na ukidanje Predsjedništva Fudbalskog saveza BiH, koju su ultimativno zahtjevale Fifa i Uefa. Protiv ove izmjene bili su delegati iz Fudbalskog saveza RS i kantonalnih saveza nekadašnje Herceg Bosne.