{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacije ministarstava odbrane BiH i Crne Gore dogovorile saradnju

F
30.5.2008. u 12:39
0
0
Delegacije ministarstava odbrane BiH i Crne Gore dogovorile saradnju
0
Delegacije ministarstava odbrane BiH i Crne Gore dogovorile saradnju
Delegacije ministarstava odbrane BiH i Crne Gore dogovorile su danas na sastanku u Sarajevu nove konkretne oblike vojne saradnje, koje se odnose na regionalnu odbrambenu i sigurnosnu saradnju, te saradnju na planu pridruživanja NATO-u.
Ministri odbrane BiH i Crne Gore Selmo Cikotić i Boro Vučinić izjavili su nakon sastanka da će ministarstva i odbrambene strukture dviju zemalja sarađivati na implementaciji sadržaja saradnje iz Individualnog akcionog plana za partnerstvo (IPAP) i Intenziviranog dijeloga.

-Nastojat ćemo da u što kraćem roku stvorimo pretpostavke da uđemo u Akcijski plan članstva (MAP), što je zadnji stadij u kretanju države kandidata prema punopravnom članstvu u NATO-u, izjavio je ministar Cikotić.

Delegacija Ministarstva odbrane Crne Gore iskazala je namjeru da se uključi u operacije podrške mira u svijetu, u čemu naša zemlja već ima bogato iskustvo.

Stoga je razgovarano o tome da jedna ekipa vojske Crne Gore provede određeno vrijeme s ljudima koji u okviru Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH vrše pripremu bh. mirovnih jedinica i ta iskustva ugrade u način pripreme svojih jedinica.

Delegacije su postigle dogovor i o saradnji u oblasti zajedničke obuke, kao i da vojne snage Crne Gore koriste centre za učenje stranih jezika u našoj zemlji, te druge centre za vojnu obuku.

Ministar Vučinić je izrazio nadu da će cilj dviju država, a to je punopravno članstvo u NATO-u, biti postignut, te je izrazio nadu da će se kroz već postojeće i nove oblike vojne saradnje intenzivirati napori na tom planu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: