{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Vlade KS u posjeti JU "Dom zdravlja KS"

S
21.2.2008. u 18:06
0
0
Delegacija Vlade KS u posjeti JU "Dom zdravlja KS"
0
Delegacija Vlade KS u posjeti JU "Dom zdravlja KS"
Premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić, ministar zdravstva Mustafa Cuplov i direktor Zavoda za javno zdravstvo KS Mahmut Đapo posjetili su danas JU "Dom zdravlja KS" u Vrazovoj, kako bi se na licu mjesta upoznali sa problemima unutar funkcionisanja ove vrlo značajne institucije primarne zdravstvene zaštite.
Prema riječima direktora Slobodana Trninića, ali i riječima pacijenata sa kojima je delegacija Kantona neformalno razgovarala, jedan od najvećih i dugoročnih problema je čekanje na pretrage i nedostatak specijalista za radiologiju, za koje je u prošloj godini ova institucija bezuspješno dva puta objavljivala konkurs.

Delegacija je obišla i punktove na kojima je dio opreme obnovljen u toku prošle godine sredstvima budžeta KS.

S ciljem rješavanja ovih problema ministar Cuplov ranije je održao sastanak i sa direkorima JU Opća bolnica «Prim dr Abdulah Nakaš», Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i "Dom zdravlja KS".

"Dogovorili smo se da KCUS od 3. marta u terminu od 14 do 20 sati otvori svoju radiologiju za pacijene Kantona Sarajevo, koji će moći koristiti njihove kapacitete sa kvalitetnom i savremenom opremom i na taj način premostimo ovaj problem i objektivno smanjimo nezadovoljstvo pacijenata“, rekao je ministar Cuplov.

Osim ovoga, dogovoreno je da se s ciljem prevazilaženja ovih problema u skorije vrijeme organizira i škola ultrazvuka u KCUS. Školu će, prema riječima ministra Cuplova, pohađati dio specijalista iz primarne zdravstvene zaštite, koji će po završetku intenzivnog kursa svojim angažmanom u ovim disciplinama omogućiti da se dužina čekanja na preglede smanji, saopšteno je iz press službe Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: