Trg BiH
7

Delegacija Vlade Hrvatske dočekana u Sarajevu uoči zajedničke sjednice

Piše: Er. M.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Bosanskohercegovačka delegacija predvođena predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem dočekala je predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i njegove ministre.

Svečani doček upriličen je ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH, gdje će se i održati zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske.

Plenković, koji je jučer doputovao u BiH, već je održao sastanak sa Zvizdićem, a kako je saopćeno razgovarali su o bilateralnim odnosima dviju zemalja uoči zajedničke sjednice.

Danas bi državne vlade trebale razgovarati o saradnji u euroatlantskim integracijama i regionalnim inicijativama, finansijama, privredi, zaštiti okoliša, energetici, poljoprivredi, turizmu, saobraćaju i komunikacijama, odbrani, sigurnosti i pravosuđu, kao i saradnji na području obrazovanja, mladih, nauke, kulture, sporta, zdravstva, socijalne zaštite i zapošljavanja.

Kako je najavljeno, nakon zajedničke sjednice planirano je i potpisivanje nekoliko bilateralnih sporazuma. S delegacijom Hrvatske sastat će se i članovi kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, Šefik Džaferović, Mladen Bosić, Bariša Čolak, Ognjen Tadić i Safet Softić.