Trodnevna posjeta
0

Delegacija RS putuje u Rusiju

SRNA
Delegacija Vlade Republike Srpske, na čelu sa premijerom Miloradom Dodikom, putuje danas u trodnevnu posjetu Moskvi, gdje će biti otvoreno Predstavništvo Vlade RS, a predviđeni su i sastanci sa privrednicima i visokim zvaničnicima Ruske Federacije.

U delegaciji Vlade biće i ministar industrije, energetike i razvoja Slobodan Puhalac, te savjetnici predsjednika Vlade, Slavko Mitrović i Milan Baštinac.

Programom posjete za sutra je predviđen sastanak delegacije RS sa direktorom "Južno-uralske Privredne kompanije" Rašidom Sardarovim.

Iz Vlade RS saopšteno je da će se delegacija RS u srijedu, 3. marta, u 14.00 časova sastati sa opunomoćenim predstavnikom predsjednika Ruske Federacije Gregorijem Poltavčenkom, u 18.00 časova sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovim, a za 20.00 časova najavljeno je svečano otvaranje Predstavništva Vlade RS u Moskvi.

Sastanak delegacije RS sa ministrom za vanredne situacije Rusije Sergejem Šojguom predviđen je za četvrtak, 4. marta, u 14.00 časova, a u 16.00 časova sa prvim potpredsjednikom "Gasproma" Aleksandrom Medvedevim.