{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija pobratimskog grada Innsbrucka u posjeti Sarajevu

F
31.3.2015. u 13:13
7
1
Delegacija pobratimskog grada Innsbrucka u posjeti Sarajevu
7
Delegacija pobratimskog grada Innsbrucka u posjeti Sarajevu
Razgovarali smo o budućoj saradnji i podsjetili se na 35. godišnju uspješnu saradnju u oblastima sporta, kulture i nauke, kazao je danas gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić nakon prijema organiziranog u Sarajevu povodom posjete delegacije Innsbrucka koju je predvodila gradonačelnica Innsbrucka Christina Oopitz Plorer.
Naime, ove godine Sarajevo i pobratimski austrijski grad Innsbruck obilježavaju 35 godina partnerskih i prijateljskih veza.

Komšić je izrazio zadovoljstvo što je domaćin delegaciji ovog grada te istakao da će iskustvo koje Innsbrusck ima u zimskim sportovima biti dragocjeno Sarajevu.

Podsjetio je da je Innsbruck pomagao Gradu Sarajevu 1984. godine u pripremi Zimskih olimpijskih igara (ZOI) te da je organizirao dvije zimske olimpijade i jedan zimski festival. Stoga će, naglasio je Komšić, pomoć Innsbrucka mnogo značiti u organizaciji omladinskih zimskih olimpijskih igara 2017. godine u Sarajevu.

Oopitz Plorer je kazala da su veze između Sarajeva i Innsbrucka posebne jer su oba grada olimpijski i imaju izuzetnu historijsku prošlost.

Istakla je da žele sarađivati u oblasti sporta jer je pozitivna stvar organizirati susrete mladih ljudi, "a ne samo političara".

Međutim, naglasila je da je i politika važna te je stoga pozvala Komšića i delegaciju Sarajeva da posjete Innsbruck jer žele unaprijediti saradnju između ova dva grada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: