Ministarstvo finansija BiH
0

Delegacija MMF-a počela pregled stand-by aranžmana

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) današnjim sastankom sa zvaničnicima Ministarstva finansija Federacije BiH započela pregled stand-by aranžmana i ispunjavanje uslova iz pisma namjere.

Portparol federalnog Ministarstva finansija Amela Mulavdić izjavila je Srni da se danas delegacija MMF-a sastaje sa pomoćnicima ministra.

"U delegaciji MMF-a nije šef Delegacije za BiH Kostas Hristou. Sastanak delegacije MMF-a sa federalnim ministrom finansija Vjekoslavom Bevandom očekuje se u petak, 20. avgusta", navela je Mulavdićeva. 

U Kancelariji MMF-a u BiH Srni je rečeno da je delegacija ove monetarne institucije danas doputovala u BiH i da je započela pregled stand-by aranžmana.

 Iz MMF-a kažu da sada neće saopštavati više detalja u vezi sa pregdledom stand-by aranžmana i ispunjavanju uslova iz pisma namjere. 

Ranije je nagoviješteno da bi zbog toga što FBiH još nije usvojila sve potrebne zakone MMF mogao odgoditi povlačenje četvrte tranše od oko 38 miliona eura koja je BiH trebalo da bude isplaćena u junu. 

Ministar finansija Republike Srpske Aleksandar Džombić naglasio je da u slučaju raskida ugovora sa MMF-om, RS ima alternativne izvore finansiranja.
 Delegacija MMF-a trebalo bi da ostane u BiH do kraja mjeseca.