{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Ministarstva zdravlja Turske sutra u BiH

S
27.10.2010. u 17:41
0
0
Delegacija Ministarstva zdravlja Turske sutra u BiH
0
Delegacija Ministarstva zdravlja Turske sutra u BiH
Sarajevo
Delegacija Ministarstva zdravlja Turske razgovaraće sutra u Sarajevu sa predstavnicima Ministarstva civilnih poslova BiH, federalnog Ministarstva zdravstva, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta.
Posjeta je dogovorena na nivou Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva zdravlja Turske, i predstavlja prvi korak na implementaciji Sporazuma o saradnji u oblasti zdravstva između Savjeta ministara BiH i Vlade Turske koji je potpisan 11. maja, saopšteno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Sporazumom o saradnji ugovorne strane saglasile su se da će promovisati saradnju na polju zdravstva i medicinskih nauka posredstvom razmjena informacija, delegacija i specijalista u oblasti zdravstva, podsticanjem učešća specijalista na konferencijama i naučnim skupovima koje organizuje bilo koja od ugovornih strana, kao i drugim vrstama saradnje od uzajamnog interesa.

U saopćenju se navodi da će konkretne oblasti saradnje biti utvrđene u Akcionom planu čije bi smjernice trebalo da budu definisane tokom posjete turske delegacije BiH.

Delegacija Ministarstva zdravlja Turske boraviće u BiH do 30. oktobra. a za to vrijeme planirana je posjeta Univerzitetsko-kliničkom centru i Opštoj bolnici "Dr Abdulah Nakaš" u Sarajevu i Kliničkom centru i Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: