{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija EK u BiH pozdravlja uspješno uvođenje PDV-a

F
16.1.2006. u 10:24
0
0
Delegacija EK u BiH pozdravlja uspješno uvođenje PDV-a
0
Delegacija EK u BiH pozdravlja uspješno uvođenje PDV-a
Delegacija Evropske komisije u Bosni i Hercegovini pozdravlja uspješno uvođenje PDV-a u Bosni i Hercegovini i ovom prilikom želi čestitati Upravi za indirektno oporezivanje na uspješnom ispunjenju ovog zadatka.
Zahvaljujući također i efikasnom radu inspektora za monitoring cijena, ohrabrujuće je da su poskupljenja vrlo ograničena i da su samo pojedine trgovine zloupotrijebile uvođenje PDV-a kako bi povećali cijene.

Studija koju je pripremila Agencija za statistiku BiH i studija koju je pripremila jedna nezavisna agencija za istraživanje tržišta pokazuju da su povećanja cijena u prvoj sedmici nakon uvođenja PDV-a vrlo skromna i značajno manja nego u većini drugih zemalja koje su uvele ovaj novi metod oporezivanja.

Ovim se pokazuje da javna uprava Bosne i Hercegovine može izvršavati vrlo složene i teške zadatke na svom putu ka Evropskoj uniji. U tom kontekstu, Evropska komisija se raduje završavanju procesa stabilizacije i pridruživanja na vrijeme, izjavio je Šef Delegacije Evropske komisije u BiH Michael Humpreys.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: