{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Češke Republike s članovima Predsjedništva BiH

4.2.2015. u 16:43
0
37
Delegacija Češke Republike s članovima Predsjedništva BiH
0
Delegacija Češke Republike s članovima Predsjedništva BiH
Članovi Predsjedništva BiH primili su danas delegaciju Predstavničkog doma Parlamenta Češke Republike, na čelu s predsjedavajućim Predstavničkog doma Janom Hamačekom
Razgovarano je o bilateralnoj saradnji BiH i Češke, te potrebi unapređenja parlamentarne saradnje dvije zemlje. Obostrana je ocjena da treba raditi na unapređenju i poboljšanju uslova za intenziviranje ekonomske saradnje. Istaknuta je i potreba proširenja saradnje na kulturnom i obrazovnom nivou, te u oblastima sigurnosti i odbrane, saopćeno je iz Press službe Predsjedništva BiH.

Na susretu je također razgovarano o političkoj i ekonomskoj situaciji i prilikama u BiH, aktivnostima po pitanju aktuelne evropske inicijative za BiH, te procesu formiranja vlasti u BiH.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Češke Republike Jan Hamaček potvrdio je spremnost i zainteresovanost Češke Republike da na bilateralnom i multilateralnom planu nastavi pružati svu potrebnu podršku Bosni i Hercegovini na putu ka EU.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zahvalnost za podršku koju Češka Republika, u okviru Višegradske grupe, daje zemljama Zapadnog Balkana na putu ka evropskim integracijama. Posebno je izražena zahvalnost za pomoć koju je Češka Republika pružila Bosni i Hercegovini nakon poplava u maju 2014. godine.

Sagovornici su naglasili značaj razmjene posjeta na svim nivoima, a članovi Predsjedništva BiH uputili su poziv predsjedniku Češke Republike Milošu Zemanu da posjeti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: