{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija Češke Republike s članovima Predsjedništva BiH

4.2.2015. u 16:43
0
37
Delegacija Češke Republike s članovima Predsjedništva BiH
0
Delegacija Češke Republike s članovima Predsjedništva BiH
Članovi Predsjedništva BiH primili su danas delegaciju Predstavničkog doma Parlamenta Češke Republike, na čelu s predsjedavajućim Predstavničkog doma Janom Hamačekom
Razgovarano je o bilateralnoj saradnji BiH i Češke, te potrebi unapređenja parlamentarne saradnje dvije zemlje. Obostrana je ocjena da treba raditi na unapređenju i poboljšanju uslova za intenziviranje ekonomske saradnje. Istaknuta je i potreba proširenja saradnje na kulturnom i obrazovnom nivou, te u oblastima sigurnosti i odbrane, saopćeno je iz Press službe Predsjedništva BiH.

Na susretu je također razgovarano o političkoj i ekonomskoj situaciji i prilikama u BiH, aktivnostima po pitanju aktuelne evropske inicijative za BiH, te procesu formiranja vlasti u BiH.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Češke Republike Jan Hamaček potvrdio je spremnost i zainteresovanost Češke Republike da na bilateralnom i multilateralnom planu nastavi pružati svu potrebnu podršku Bosni i Hercegovini na putu ka EU.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zahvalnost za podršku koju Češka Republika, u okviru Višegradske grupe, daje zemljama Zapadnog Balkana na putu ka evropskim integracijama. Posebno je izražena zahvalnost za pomoć koju je Češka Republika pružila Bosni i Hercegovini nakon poplava u maju 2014. godine.

Sagovornici su naglasili značaj razmjene posjeta na svim nivoima, a članovi Predsjedništva BiH uputili su poziv predsjedniku Češke Republike Milošu Zemanu da posjeti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: