Potpredsjednik KS Srbije
3

Dejan Bodiroga očekuje dolazak Dodika i navijača iz RS-a u Sloveniju

SRNA/Klix.ba
Dejan Bodiroga
Dejan Bodiroga
Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da je gostovanje košarkaške, kao i mnogih drugih reprezentacija Srbije u Banjoj Luci i RS-u veoma važno, jer građani tog entiteta "zdušno navijaju za sve reprezentativne selekcije Srbije". Sličnog je mišljenja i potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga.

Dodik je reprezentaciji Srbije poželio uspjeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, iako, kako kaže, ne sumnja da će se kvalifikovati. Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga rekao je da mu je velika čast biti u Banjoj Luci, gdje su pruženi odlični uslovi srbijanskim košarkašima, koji će danas u Laktašima odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Ukranije.

"Htjeli smo odigrati jednu prijateljsku utakmicu u RS-u, jer znamo koliko ovdje imamo navijača i koliko su ljudi vezani za našu reprezentaciju, tako da je ova utakmica u okviru priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji", rekao je Bodiroga.

On je izrazio nadu da će se reprezentacija Srbije kvalifikovati za Evropsko prvenstvo, a da u Sloveniji očekuje dosta navijača iz Republike Srpske, zajedno sa predsjednikom Dodikom.

"Nadam se da će igranje prijateljskih utakmica u RS-u u pripremama za dalja takmičenja postati tradicija", naglasio je Bodiroga.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da su tokom priprema već ostvareni određeni takmičarski ciljevi, ali da nije očekivano toliko, neuobičajeno, mnogo povreda.

"Time se automatski ukazuje šansa novim mladim talentovanim igračima, tako da trenutno imamo sedam debitanata u reprezentaciji. Cilj nam je da se kvalifikujemo i afirmišemo mlađe igrače", dodao je Ivković.

On smatra da su košarkaški favoriti na Olimpijskim igrama selekcije SAD i Španije, iako su iznenađenja uvijek moguća, podsjetivši da je Srbija još juče osvojila svoju prvu medalju na ovoj Olimpijadi.

Košarkaška reprezentacije Srbije i Ukrajine odigraće danas prijateljsku utakmicu u Laktašima.

Kvalifikacije za prvenstvo Evrope u Sloveniji počinje 14. augusta.