{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Decertificirani policajci počinju štrajk glađu

F
11.12.2006. u 18:39
0
0
Decertificirani policajci počinju štrajk glađu
0
Decertificirani policajci počinju štrajk glađu
Foto: Reuters
Članovi udruženja decertificiranih policajaca iz Federacije BiH i Republike Srpske zadržat će se pred zgradom institucija BiH do 20 sati, a nakon toga planiraju preći u školu MUP-a na Vracama gdje će početi štrajk glađu, izjavio je za FENA-u predsjednik Udruženja decertificiranih policajaca RS-a Nenad Starčević.
Pred zgradom intitucija BiH nalazi se kompletno članstvo ovih udruženja, a daljnji tok akcije bit će stvar njihovog dogovora, kazao je Starčević.

Decertificirani policajci su se jutros rano okupili ispred zgrade institucija BiH, a jučer su organizirali protestno okupljanje ispred zgrade OHR-a u Sarajevu kako bi ukazali na to da se već četiri godine krše njihova ljudska prava, prije svega pravo na rad.

Tokom dana predstavnici decertificiranih policajaca su razgovarali s ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Mirsadom Kebom koji ih je informirao da bi do 20. decembra u BiH trebao doći komesar za ljudska prava pri Vijeću Evrope kako bi sačinio izvještaj o problemu decertificiranih policajaca.

Decertificirani policajci su danas Tužilaštvu BiH podnijeli krivične prijave protiv odgovornih nadležnih osoba u institucijama BiH zbog zloupotrebe položaja i ovlasti i povrede ravnopravnosti građana BiH.

Krivične prijave su podnesene protiv dva bivša člana Predsjedništva BiH Borislava Paravca i Sulejmana Tihića, još aktuelnog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Adnana Terzića i ministara pravde Slobodana Kovača, sigurnosti Bariše Čolaka te finansija i trezora Ljerke Marić.

Osnovni zahtjev decertificiranih policajaca je revizija certifikacijskog procesa koji je IPTF uradio 2002. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: